Vad är ett vattenpass?

vattenpass är ett mycket gammalt verktyg, som används av snickare, byggare, och även folk hemma försöker hänga en målning, som hjälper dig att bestämma rak eller lod linjer. De också kallas bubblan nivåer eftersom målet när du line en upp på ett övergripande sätt är att du vill att bubblan i en liten mängd vätska i centrum av den nivå som att vara i centrum, mellan två linjer. Detta kommer att meddela dig med en hel del noggrannhet om din linje är rak. Det finns även vattenpass typer för mätning av nivå vertikala linjer, vilket kan vara en något olika normer.

Som nämnts ovan är vattenpasset bevisligen gamla. Den första uppfanns av Melchisedech Thevenot i 17-talet e. Kr. De får dock inte ha varit vanligt förekommande fram till början av 18. Århundrade, även Thevenot delade design med andra forskare och filosofer som Robert Hooke av England. Den ursprungliga vattenpasset hade flera injektionsflaskor med vätska, som skulle hjälpa en person mäta en rak linje horisontellt. Designen, som nu allmänt sett, och säkert i bruk i många hem, som innehåller en enda injektionsflaska med en bubbla i det inrättades inte förrän på 1920-talet, och Harry Zeiman krediteras med sin uppfinning.

Namnet anda i vattenpasset kommer från användningen av vätskan inuti flaskan, ofta etanol. De som innehåller etanol har oftast gul vätska i centrum flaskan. Vissa föredrar den intensiva mer exakt blå vätskefyllda vattenpass, som kan ha en något annorlunda formade glasrör. Många hävdar också dessa är lättare att läsa, och är av värde på grund av sin riktighet, vilket kan vara mycket viktigt när man bygger eller utjämning saker.

Ett antal personer har bytt till laserlinjen nivå, som kan hjälpa till att mäta räta linjer längs tre plan, och kombinerar vissa aspekter av vattenpass. Dessa projekt ett laserljus, så att den räta linjen är visualiseras i en lång yta. De är allmänt använd i byggbranschen, och håller på att bli ett populärt verktyg hem förbättring också, med ett fåtal modeller mycket billigare än yrkesmässiga sådana.

Nivåer inte bara används i hemmet byggnad eller hem projekt förbättring. Ingenjörer använda varianter av vattenpass eller laser för att kontrollera att maskinen komponenter är helt nivå. Även mindre fel i placeringen av grunden för en maskin kan resultera i problem med korrekt funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.