Vad är ett tak reglar?

Ett tak reglar är en bärande som ger stöd för taket och sprider sin vikt så att den är jämn. Vissa tak konstruktioner saknar bjälklag, beroende på hur de är konstruerade med hjälp av noggrann hantering av andra bärande delar för att uppnå önskad nivå av styrka och stabilitet. Eftersom taket reglar nätverket är en integrerad del av taket och resten av en struktur, bjälklag aldrig sänkas, tas bort eller justeras utan råd från en professionell.

Ett tak reglar kan framställas av trä, metall , betong, och en mängd andra material, så länge materialet är stark och mycket robust. Bjälklag fäster balkar, som ligger parallellt med varandra och att det ligger horisontellt. Takstöd som är vinklade är kända som takstol. Nätverket av bjälklag ansluter till takbjälkar, fördela vikten på taket till balkar i taket reglarna är knutna till, och därmed till väggar av struktur, som så småningom kontakt med stiftelsen.

ännu viktfördelningen över ett tak reglar nätverk är att förhindra taket från att kollapsa. Eftersom vikten av ett tak är ganska statisk, är det lätt att designa för, men ingenjörer behöver tänka på frågor som ansamling av snö i kalla klimat, många nya takmaterial under hela livstiden för struktur och förändringar i tak material när de fastställer placering tak reglar. Byte från sammansättning singel av skiffer, till exempel, kommer att generera en betydande förändring av vikten på taket.

En nackdel på taket bjälklag är att de kan tendera att begränsa headspace på vindar och övre berättelser, beroende på hur en struktur är utformad. Om utrymmet är begränsat kan olika stödstrukturer används för att säkerställa att övre berättelser är mer användbara. En ingenjör kan också designa egna variationer, exempelvis en oregelbunden fördelning av tak balkar, vilket gör det möjligt att passa i ett takfönster, ett loft, och andra funktioner.

Roof bjälklag varierar i storlek beroende på det använda materialet och kraven i jobbet. Som en allmän regel, tak bjälklag och andra bärande delar är lätta att känna igen, eftersom de är större än omgivande byggmaterial och tydligt ger stöd. Även om många system är konstruerade för att vara överflödigt, så att de fortsätter att fungera om en eller flera strukturella stöd blir äventyras, är det inte en bra idé att anta att det kommer att vara säkert att skära i, flytta eller temporärt ta bort något strukturellt stöd. En ingenjör kan granska strukturer och ge råd om vilka typer av förändringar är möjliga.

reglar används även som golv, där det är känt som golvreglarna eller helt enkelt reglarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.