Vad är ett dammfilter?

Ibland kallat en dammsamlare, en damm filter är utformat för att ta bort partiklar från luften. För hem benägen att mögel eller familjer som lider av allergier, astma eller andra luftvägsbesvär problem, kan en damm filter ovärderlig. I vissa fall är det en medicinsk nödvändighet. Detta kan visa sig vara sant i ett kontor inställningen också, och arbetsgivarna blir mer medvetna om vikten av luftkvaliteten.

Medan vissa mönster används i hem och kontor, en damm filter används ofta en industriell inställning. Ett sådant filter kan ta bort mer än bara damm, som medger fortsatt stöd för renare luft. Självklart gör renare luft miljön säkrare för de anställda. Men den ger också hjälper till att skydda utrustning och produkter, vilket dammfilter spela en viktig roll i många kommersiella inställningar.

Damm kontroll är viktig, men en damm filter kan göra mycket mer, till exempel begränsning inte endast de typiska damm och andra partiklar, utan även rök, ånga och andra föroreningar. Även vissa kemikalier kan begränsas genom dammfilter, utformad för att göra det. Filtrering lukt är verkligen ett plus. Bortsett från att samla de minsta föroreningarna, ett dammfilter kan också användas för att filtrera något större partiklar såsom trä eller metall flis, sågspån och damm från bearbetning av metaller.

En damm filter kan vara automatisk eller manuell, och kan köpas i en stationär eller bärbar modell. En bärbar enhet kan användas i många olika miljöer. Bärbara enheter är ofta utformade med mångsidighet i åtanke att hålla storleken små och funktion och förmåga att manövrera, enkla. En bärbar dammfilter ofta använda en konstruktion som hjälper till att begränsa bullret också.

För större eller svårare att filtrera områden, en stationär enhet kan krävas. En stillastående damm filter kan kräva installation, och kanske underhåll av en professionell. Inomhusluft utbildning kan vara tillgängliga från det företag som tillhandahåller enhet som en del av paketet. Fråga om specialanpassade eller storlek att byta och stoft.

Ett kostnadseffektivt system dammfilter kommer generellt att innebära ett filter som kan rengöras regelbundet så att den kan återanvändas i stället för att filtret ska ersättas upprepade gånger. Filter skall vara enkel att ta bort, rengöra och sätta tillbaka på sin plats, för att eliminera extra kostnader samt att begränsa driftstopp. Vissa konstruktioner även använda en "pre-filter" som tar bort en hel del smuts innan luft även når det primära filtret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.