Vad är ett blåsrör?

Begreppet "blåsrör" kan syfta på flera olika saker, men för att detta wiseGEEK artikel, vi kommer att undersöka blowpipes används vid tillverkning av glas. Även munblåsta glas är inte längre lika riklig som det en gång var, tack vare utvecklingen av automatiserade maskiner och mögel, konsten att blåsa glas har behållits i vissa samhällen, med hantverksmässig glasbitarna ibland hämtar ett mycket högt pris på marknaden på grund av sin unika och handgjorda karaktär.

I glas gör, ett blåsrör eller blås röret är ett viktigt verktyg. Den består av en mycket lång, smal rör med ett munstycke i ena änden. För att kunna använda blåsrör, en glastillverkaren första förvärmer spets och sedan doppar den i en behållare av smält glas att plocka upp en bit av glas för att arbeta som kallas en samlas. Sedan den glastillverkaren försiktigt blåser in i blåsrör, blåsa upp samlas för att skapa ett ihåligt glas bit.

Med ett sortiment av verktyg, kan glastillverkaren forma glaset bit på slutet av blåsrör, regelbundet eftervärmning glaset om det behövs för att hålla den flexibel. När arbete är färdigt, är det avbröt blåsrör med ett mycket vasst verktyg och sedan glödgat för att stärka den innan den tas bort med en tång och får svalna. Den färdiga pjäsen kan variera mycket i storlek och form, beroende på storlek samlas och hur glastillverkaren fungerade det.

Blowpipes först började användas i glas gör runt det första århundradet f. Kr. , och de gjort en radikal skillnad i konsten att göra glas. Tidigare tekniker för att skapa urholkad glasföremål var besvärligt, tidskrävande och inte särskilt tillförlitliga. Använda ett blåsrör, en glastillverkaren kan visa en hög volym av glasarbeten mycket snabbt, i synnerhet om han eller hon är erfaren och kunnig. Elasticiteten i glasmassan på ett blåsrör kan också vändas till fördel för Crafter, romarna, till exempel producerade skiktad glasbitarna genom att doppa sin samlas i en annan färg på glaset halvvägs genom blåste processen, skapa ett opalescent skikt på utsidan av glasföremål.

Blowpipes används också i jewelrymaking, med moderna blowpipes ibland innehåller en blandning av gaser som levereras med maskinen, trots att människor fortsätter att blåsa för hand eller med uppsättningar av bälgen . Automatiserade maskiner har den fördelen att det i allmänhet säkrare, men färdiga bitar som uppkommer genom maskinen saknar egendomliga individualitet hand bildas bitar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.