Vad är ett Spa pump?

En spa pump används för att cirkulera vatten genom ett filter och tillhandahålla dragkraft för massage och jets bubbla som ofta förekommer i spa. Båda uppgifterna är avgörande för driften och utnyttjandet av enheter. Även nära besläktat med en pool pump gör ytterligare uppdrag att ge pådrivande krafterna i vatten genom munstycken ett spa pump unik.

Spa pumpar finns i en mängd olika befogenheter och välja en är mycket viktig i att säkerställa grundläggande drift av spa. En spa pump rating är i termer av hästkrafter. Den traditionella märkeffekt för en spa-pump vanligtvis sträcker sig från strax under en hästkrafter till mer än tre hästkrafter.

Ur ett maktperspektiv, finns det ingen gräns för potentialen i ett spa pump. Det finns dock ett antal praktiska faktorer som begränsar hur en pump makt. För det första kan den interna VVS av SSO ta endast så mycket vridmoment. Rör och rördelar kan understrykas att en bristningsgränsen om det är för mycket kraft ständigt pumpas genom dem. För det andra kommer en punkt när det inte längre är bekväm för dem i spat att underkasta sig makten i jetplan.

Det kan också vara möjligt att begränsa kraften i vissa modeller spa pump. En spa pump levereras vanligtvis i en eller två hastigheter. När luckan är en strömbrytare, en två-pump kan förvandlas från att ge en kraftfull massage för att ge en mild och lugnande massage.

Förutom att driva och alternativ fart är det också viktigt att beakta spänning när de köper ett spa pump. De finns i två spänningar, 115V och 230V. Om du byter ut ett spa pump, bör dess spänning vara klart synligt på en etikett någonstans på pumpen. För de osäker vilken typ av elektrisk spänning som de har att gå till sitt spa, är det rekommenderas att man måste den kontrolleras av en elektriker.

Det traditionella spa pumpar hantera både jet åtgärder och spridning uppgifter Det finns spa pumpar speciellt utformat för att endast hantera spridningen aspekt av en spa verksamhet. Vissa ägare väljer detta alternativ, eftersom det normalt förlänger livet på både omsättning och pumpar stråle. Dessutom använder en dedikerad filter pump mindre energi, även kör hela tiden, än en traditionell spa pumpen körs endast en del av dagen på grund av effektivitetsvinster i design som kan realiseras när pumpen är bara utföra en funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.