Vad är ett Dog Hook?

Dog krokar är apparater som ofta används i timmer branschen. Ibland kallad en PEAVEY eller cant hund, en typisk hund krok kännetecknas av att det finns en krok i slutet av en kraftig hävstång. En logg hund krok gör det lättare att flytta stockar från en position till en annan under arbetet med att skära och transport av sektionerna till ett sågverk.

Hunden krok anses vara en form av PEAVEY. Tillsammans med kroken design, en PEAVEY ibland kommer att använda sig av en stegring. I båda fallen, kan de enheter gör det enkelt att hantera stockar av nästan vilken storlek, som ger möjlighet att koppla in i själva loggen och utnyttja hävstång för att flytta den i läge. Båda typerna av krokar har använts sedan den senare delen av 18. Talet, med vissa belägg för att det verkliga ursprunget för hunden kroken kan spåras tillbaka till antikens Rom.

På grund av arten av det arbete som utförts med hunden krok, kroppen av enheten vanligen tillverkade av någon typ av hållbar metall. Idag är användningen av gjutjärn mycket vanligt, tillsammans med ett fåtal modeller som är byggda med stål. Generellt sett är ett gjutjärn hund krok föredras i avverkning situationer, medan stål-design är ofta användbart för att användas i fabriken eller i en brädgård.

Det är möjligt att säkra hund krokar i flera olika storlekar. Vissa är utformade för funktion som del av någon typ av tunga maskiner, medan andra är en idealisk storlek för att användas som ett handverktyg. På grund av den kraftiga del av kroken är det viktigt att vara ytterst försiktig när du försöker krok stockar med enheten. Om den hanteras felaktigt, det studsar tillbaka från försöket kan göra det svårt att kontrollera riktningen på kroken, eventuellt kan leda till en skada.

Även om mycket av den utrustning som används i dag i skogsavverkning har minskat beroendet av den traditionella hunden kroken är det mycket ovanligt att någon typ av avverkning för att inte använda de krokar någon gång i process. Krokarna är användbara för att flytta stockar på plats för lastning på lastbilar, samt bidra till att flytta stockarna när de lastas på en lastbil säng. När det används på rätt sätt, en hund krok kan göra uppgifter av detta slag mycket enklare att hantera och kräver mindre tid än andra metoder för positionering stockar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.