Vad är en tillbaka såg?

tillbaka såg är ett skärande verktyg med ett band av stål eller mässing längs ryggraden av dess blad, detta område är känt som "tillbaka". Vikten på ryggen och sina vassa, sågtandade tänder göra baksidan sågklingan bra för sågning i trä. I själva verket tillbaka sågar vanligtvis används för att skapa leder och spår i trä. De gör ett bra val för snickeri-och träbearbetningsmaskiner entusiaster eftersom de är mångsidig och effektiv, och även tenderar att vara mindre än ett bord såg.

Tekniskt sett tillbaka sågar hamnar i handsåg kategorin. Liksom handsågar, består deras utformning av en lång bit räfflad metall med ett handtag i ena änden. Denna grundläggande design är vad de flesta tänker på när de bilden en såg. Tillbaka sågar är dock en miniatyr version av det klassiska handsåg. Deras förstärkt blad normalt mäta någonstans från 8 till 14 inches (20,3 till 35,5 cm) lång med 11-20 sågtandade tänder per tum.

Tillbaka sågar ska alltid användas med en klämma eller vice. Att skära fogar i trä, en snickare eller woodworker kommer först att se till att hans projekt är ordentligt fastklämd och ner och sedan ta tag i handtaget på ryggen såg med pekfingret längs upp på bladet för extra stöd. Den första nedskärningar skall göras sakta, med bladet sveper bort från kroppen. När ett spår har fastställts blir det lättare att flytta fram och tillbaka i den traditionella sågar förslaget.

På grund av sin storlek och form, är baksidan såg bäst lämpad för kapning leder och tappar. Det finns faktiskt två specialiserade versioner av ryggen såg som utvecklats kring dessa ändamål. De vanligaste tappar såg gör den allmänna nedskärningar och större leder. De passar ihop såg, som namnet antyder, är avsedd för att göra små nedskärningar nödvändiga för att skapa en gemensam passar ihop.

Tillbaka sågar sköts manuellt, så ta hand om detta verktyg är att få den slipade på en regelbunden basis. Dessa små tänder måste hållas i bästa skick. Annars kan ryggen såg nedskärningar blir grov och oregelbunden, och tänderna kan även fastna i skogen i stället biter igenom det. Säkerhetsrisker kan uppstå när som helst en såg får bli matt, och detta gäller särskilt handsågar, som kan halka eller käpp och orsaka skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.