Vad är en ställskruv?

En uppsättning skruv är en enhet av hårdvara för att fästa ett objekt inuti en annan. Ställskruven förhindrar relativ rörelse mellan två objekt, som ger var att fungera som avsett. Dessa skruvar är i allmänhet tillverkade av mässing eller rostfritt stål, och är utformade för att passera den yttre objekt och vilar mot det inre objektet utan att passera. I Storbritannien, denna typ av fästanordning är allmänt känt som ett Grub skruv snarare än en skruv.

skruvarna är i allmänhet fast med en intern mekanism snarare än en traditionell extern huvud. Den övre delen av skruven kan placeras för användning med en skruvmejsel, eller kanske har en sexkantig form. Slitsade skruvar är enkla att använda och inte kräver några specialverktyg. Sexkantiga skruvarna kan utsättas för högre vridmoment för en tätare kontakt men kräver användning av speciella verktyg som Allen skiftnycklar.

den spetsiga änden av ett antal skruv kan kännetecknas av en mängd olika former beroende på tillämpning. Det vanligaste är kopp punkten, som något är kupade för att möta ytan på den inre objektet. Det används för permanent eller semi-permanenta installationer, och ger en hög nivå av säkerhet och kontroll. Cone-pinolskruvarna har en mycket vass spets som kan tränga igenom det inre objektet för att hålla den på plats permanent. Även om denna typ av lås utgör en mycket tight band, orsakar ofta skador på inre objekt som inte kan vara önskvärt i vissa tillämpningar.

Vissa typer av skruvar, möjliggöra en mer flexibel installation. De med platt punkterna är prisvärda och enkla att installera, men kan flyttas utan att skada de inre objektet. Ovala skruvarna har en punkt som är inversen av en kopp punkt. Den rundade kanten vilar mot den inre syfte att minimera risken för skador eller penetration. En oval ställskruven är det mest praktiska typen för situationer där de inre och yttre objekt kräver regelbunden anpassning.

Ett antal skruv kan användas i en mängd olika applikationer. En av de vanligaste användningen är i dörrhandtag eller spaken lås. Handtaget eller ratten är fastsatt i dörren, sedan täcks med en separat skylt, som är känd som en "ros. "En grupp skruv placeras i steg så att den inte snurrar runt handtaget eller knoppen mekanism. Dessa skruvar används också i många industriella och mekaniska anordningar, särskilt roterande föremål såsom remskivor eller hjul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.