Vad är en slipsten?

Begreppet "slipsten" används för att beskriva två olika saker, både i sten. I en bemärkelse är en slipsten en sten som roterar på en central axel vid olika skattesatser i hastighet, avsedd för slipning och polering. I en annan bemärkelse är en slipsten en kvarnsten, en specialiserad sten som särskilt utformats för slipning spannmål. Stenen i fråga är vanligen framgår av sammanhanget, båda används också för att beskriva en känsla av börda eller arbete, som i "hålla näsan till slipstenen. "

I den första meningen är en slipsten en skiva av tjock, porös sten med ett hål i mitten. En roterande axel kan monteras i hålet för att sätta stenen, är det vanligt att montera en slipsten över ett badkar eller bassäng, så att anmälningar är grunden till ett lätta att rengöra behållare, snarare än över hela golvet. Använda en elektrisk motor eller fotpedal kan slipstenen vridas till olika priser av hastighet, som ändras beroende på vilket projekt på gång.

Slipstenar används ofta för att vässa knivar och andra verktyg. De kan också användas för att skapa en lack på något i stil med sten eller trä, slipstenar som används för att putsa generellt har ett mycket fint korn, som fodersäd skulle urholka det projektet än polering det. I många butiker finns flera slipstenar hålls, tillåter människor att arbeta sig igenom successivt mer finkornig slipstenar för att uppnå önskad färdiga utseende.

En kvarnsten är faktiskt en av ett par stora runda stenar. Kvarnstenar staplas ovanpå varandra för malningsprocessen, normalt ner stenen roterar medan den översta stenen förblir stillastående. Grain hälls genom ett hål i den övre kvarnstenen och mals mellan de två, sipprade ut genom skårorna i stenen som mjöl. Säden i mjöl kan varieras med hjälp av kvarnstenar av olika storlek och olika takt under malningen.

Många kvarnstenar är ganska stora, avsedd för slipning stora mängder spannmål på en gång. Tidiga kvarnstenar var drivs antingen av djur utnyttjas till sten eller ett vattenhjul, vilket är anledningen till många historiska kvarnar är belägna i närheten av floderna. Arkeologiska utgrävningar har avslöjat tidiga versioner av kvarnstenar, vilket tyder på att människor har känt de grundläggande stegen för att göra mjöl i tusentals år. De flesta moderna mjöl är stål klippa, snarare än sten marken, vissa människor anser att STENMALEN mjöl är överlägsna, och aktivt söka upp dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.