Vad är en reostat?

en reostat är en anordning som används för att variera motståndet i en elektrisk krets utan att avbryta kretsen. Människor kan vara bäst känner till den reostat i form av en dimmer eller reglage som används för att variera intensiteten av ett ljus. Reostater används för att ställa belysning nivåer för komfort och humör, gör att människor kan ändra ljusnivåer utan att behöva byta lampor. Reostater används också i ett antal elektriska applikationer och en mängd olika branscher. Många företag tillverkar dessa produkter och människor kan också göra sina egna, som ibland sker i naturvetenskapliga studier introducera eleverna till ämnet elektrisk resistans.

Denna enhet bygger på det faktum att den ström som går genom en krets kommer att variera beroende på hur mycket motstånd den möter. Lågt motstånd betyder hög ström, för det finns inget som hindrar den nuvarande, och hög resistans betyder låg ström. Denna egenskap hos elektriska kretsar kan användas för att ändra utförandet av en krets för specifika behov.

Utveckling av reostat ibland krediteras Charles Wheatstone, en 19th century brittisk uppfinnare som bidragit med ett antal el- relaterade upptäckter till vetenskapen, bland många andra saker. Wheatstone gjorde verkligen arbeta med elektriska kretsar och lärt sig en hel del om motstånd och hur det kan manipuleras i processen. Den grundläggande reostat skapats under denna period fortsätta att vara i bruk.

Den enklaste typen av reostat använder en spole eller stav av tråd. Ett skjutreglage kan flyttas längs kabeln för att skapa mer eller mindre motstånd i kretsen. När reglaget rör sig längs tråd ökar det antingen längd tråd som den nuvarande måste gå igenom för att slutföra krets, eller minskar den. Ökar skapa mer motstånd, vilket resulterar i mindre ström som flyter genom kretsen, och minskar går i motsatt sätt . .

reostater är en typ av potentiometer. Dessa enheter kan användas i en mängd olika inställningar, och är oftast utformade för att tätas så att miljöfaktorer inte påverkar funktionen av kretsen. Sigillet stänger ute damm, fukt och liknande material så att kretsen förblir ren. Reostater inte misslyckas ibland, precis som andra komponenter i kretsar, och många hårdvara eller elaffärer bära ersättning reostater för olika enheter så att människor kan reparera kretsar i stället för att ersätta dem. Det är viktigt att använda en ersättare som har betygsatt för kretsen i fråga att minska risken för elektrisk stöt eller andra faror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.