Vad är en pedal?

Precis som namnet antyder, en fot är något av ett antal olika typer av växlar, som drivs av fötterna. En fot kan antingen arbeta på ett enkelt binärt sätt, med bara en av och på inställningen, eller den kan arbeta på en växande omfattning. Fotpedalen att de flesta vuxna känner till är gasen på en bil.

I en verksamhet där båda händerna behöver användas, är en fotkontakt ett perfekt sätt att lägga större kontroll. När du kör bil, dina händer används för att styra, växla, styra radio, och om du är dålig som de flesta av oss använder du mobiltelefon och dricka ditt kaffe. Med en fotpedal för att kontrollera acceleration och bryter gör att du kan använda dina händer för andra uppgifter.

Frihet att använda båda händerna på ett projekt är användbart eller mycket viktigt i många konstnärliga och tillverkningsprocesser. Många typer av styckning och formverktyg använda en pedal som en koppling eller hastighetskontroll. Eftersom båda händerna behövs för operatörens säkerhet, särskilt när man hanterar tunga maskiner, en fotpedal ger maximal kontroll.

I industriella miljöer kan en pedal också fungera som en felsäker. I detta fall är fotpedalen även en "död mans switch", vilket innebär att om operatören är borta från de kontroller som av någon anledning stannar maskinen. Detta hjälper till att förhindra olyckor som kan orsakas av en distraherad eller sömnig operatör. En fot kommer också stoppa en maskin om den person som driver den dras från sina poster genom att dras med i maskinen.

Estetisk verksamhet innehåller ofta använda båda händerna, så en fot kan ofta komma i händig här. Gitarr och basister användning kan använda en enda pedal eller en hel styrelse dem att ändra ljudet av deras instrument, eller att övervaka deras redskap. Pianon och organ använda blomblad, som också typer av fotkontrollerna.

Potters som använder ett hjul kan kontrollera sin hastighet med en fotpedal, lämnar båda händerna fria att forma lera. Elektriska symaskiner använda en pedal för att styra hastigheten på nålen, men även äldre manuella modellerna använder en pedal att operatören befogenheter genom att trycka. Från industriella maskiner till musikinstrument, oavsett om det gäller säkerhet, kontroll eller lätta att använda, är fotkontrollerna hittas på oväntade platser i hela vårt dagliga liv. Om du ser dig omkring, kommer du att bli förvånad över hur många olika saker har en fotomkopplare bifogas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.