Vad är en hålsåg?

En hålsåg är en cirkel-formad såg. Den är ansluten till en borr, och användas för att skära stora hål i tunna bitar av material, som trä, plast, mjuk gips eller mjuk metall. Till exempel såg ett hål kan användas för att göra ett hål i en dörr för en dörrhandtaget.

En hålsåg nedskärningar med vässade såg tänder. Dessa tänder är gjutna på slutet av sågens cylindern som inte fäster vid en borrmaskin. Placeringen av sågen tänder påverkar storleken på den skurna hålet. Normalt är det hål som en hålsåg kommer att minska något större än hålet såg's cylinder.

En inställbar hålsåg kan göra hål i olika storlekar. Den har en platta skiva med en rad spår som gör successivt bredare kretsar. Sågen tänder kan snappas i spåren som motsvarar storleken på den planerade hålet.

Även om hålen kan vara mer effektivt skäras med en tråkig bit kan tråkigt bitar vara dyrt och svårt att hitta. Hålsågar kan köpas för så lite som några få amerikanska dollar. De arbetar också med standard borrar och kan hitta på de flesta järnhandeln. Tänk på att sladdlösa borrmaskiner vanligtvis inte har tillräckligt med kraft att arbeta en hålsåg, såvida de inte har minst 18 volt.

Det tar en liten bit av skicklighet och praxis att använda denna typ av för att såga ett hål utan trasiga kanter. För det första bör användaren se till att hålsåg är av rätt storlek. Det är också viktigt att sågen ordentligt är fäst vid borren. För att göra en utbrytning utan hål, bör användaren borra från varje sida av materialet. För att säkerställa en rak hål, bör han se till att sågen tänderna jämnt kontaktas med materialet innan han börjar borra.

Alla som använder en hålsåg bör se till att se till att det används på ett säkert sätt. Om sågen träffar en spik under borrning eller om borren misstag lutas, kan den kraft twist. Denna plötsliga vridning kan skada användarens handleden. Det är svårt att förutsäga en dold spik, så det finns sätt att skydda sig mot denna vridrörelse. En användare kan spänna borren handtaget mot hans höft eller ben medan han borrar, håll borren med två händer, och se till att han använder borren sida handtag, om det har en.

Det finns flera andra sätt att garantera säker borrning. Användare bör inte lösa kläder eller smycken när du använder borren. Om borren har en knapp hastighet lås, bör användaren se till att inte trycka på den av misstag under borrning. Med dessa tips, såg hålet kan användas effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.