Vad är en geringslikare Box?

En mitra låda är ett verktyg som kan användas i trä för att göra precision, vinklade skär i bitar av trä. En mitra boxen används i kombination med en handsåg, vanligen en backsaw, t. ex. en tappar såg eller passar ihop såg, och används som referens när du högg ved för hand. Även en mitra fält kan användas för att göra nedskärningar på valfri vinkel, vanligtvis som ett verktyg som används för att göra exakt 45 graders vinkel i bitar av trä som ska sammanfogas för att bilda en rät vinkel, till exempel en bild ram eller låda hylla.

Även en mitra låda kan köpas, en del träarbetare föredrar att göra sina egna geringssågning låda. Tillverkas mitra lådor finns i olika storlekar och ofta av hårt trä eller plywood, men metallen används också. En erfaren trä arbetstagare eller snickare kan snabbt bygga en handgjord mitra låda från ett par bitar av skrot virke och kan använda den förrän guiden slots har slitits ut från styckningen.

En mitra låda är i grunden ett U -formade struktur, med en öppen topp och öppningar i båda ändar för att infoga timmer. Pre-cut-platser placeras i till toppen av båda sidor för att hjälpa stadigt guide en såg när du gör 45-och 90-graders nedskärningar. Vissa mitra rutor kan anställa användning av klämmorna för att hålla veden på plats och en del kan komma med en bifogad handsåg.

Alternativt såg en mitra är ett elektriskt verktyg som kombinerar flexibilitet att välja olika vinklar skäras med en hastighet av en motorsåg. Men för små woodworking projekt, en mitra låda är lika effektiv och är mer kompakt än de flesta kap-och geringssågar. Dessutom kräver en mitra låda ingen kraftkälla och därmed bedömas snabbare och smidigare än sin makt alternativ som vissa träarbetare.

geringslikare boxar säljs på de flesta järnaffärer vid sidan av handverktyg, samt från onlinebokhandlare. Kostnad, funktioner, storlek och konstruktion varierar med tillverkaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.