Vad är en fotpump?

En fotpump är en enhet som använder foten åtgärder för att flytta luft eller vätskor. Det har många användningsområden, inklusive blåsa flottar, fyllning luftmadrasser, avlägsna vatten från en liten slaget, blåsa cykeldäck och pumpning av vatten att tvätta händerna med. Det finns många typer av mul pumpar, men alla är verksamma på en liknande upp-och-ned foten åtgärder.

Alla fotpumpar har samma grundläggande design. Först ansluter ett intag port till pumphuset. En ventil på den här porten ser till att luft-eller vätskeflödet är endast i en riktning. En lufttät lunga eller tätningsmedel används så att det som tas in genom intag kan inte lämna genom någon riktning än avfarten (uttaget) port. Uttaget hamn har också en ventil sammanhang som bara tillåter flöde i en riktning. När huset är intryckt, luft eller vätska trycks ut ur pumphuset genom uttaget hamnen, när pumpen bostäder är deprimerad, luft eller vätska sugs in i bostäder genom intaget porten. Fjädrar eller kolvar är oftast inbyggda i huset så att den fotpump trycker ned automatiskt.

En fotpump kan oftast flytta en större volym av ämnet än en handpump kan inom samma tidsram. Detta beror fotpumpar vanligtvis byggda för att dra mer volym än handpumpar, eftersom en persons benmusklerna är oftast starkare än deras armmuskler och en persons hela kroppsvikt kan användas för att trycka en fotpump. En fotpump kan också inrättas för att flytta små volymer av ett ämne, till exempel en liten mängd tvål på ett handfat eller några munnar vatten i en dricka kopp.

Foot pumpar populärt på grund av sin ringa storlek och det faktum att de inte behöver elektricitet för att fungera. I utomhus situationer som camping, gör att pumpen objekt som flottar och luftmadrasser som skall fyllas i utrymmen där el inte finns tillgänglig. På små båtar, kan de användas för att pumpa ut vatten som kan bromsa eller sjunkande fartyget. I badrum, kan de användas för att dosera vatten eller tvållösning. Fotpumpar används också för att fylla cykeldäck och uppblåsbara bollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.