Vad är en början tavla?

träram konstruktion är topplattan övergripande utformningen som går längs med toppen av reglarna. Beroende på när en byggnad byggdes, det kan ha en enda topplock eller en dubbel platta, med den dubbla versionen är den modern branschstandard. Denna aspekt av ramkonstruktion är avgörande för integriteten i byggnaden, som ger stöd till reglarna för ytterligare golv, tillsammans med balkar och takbjälkar i taket.

Om ett hus är strippad ner till utformningen, den topplatta kommer de syns på toppen av dubbar på varje våningsplan i byggnaden. Om den avskalade byggnaden har flera berättelser, den översta plattan kan ses stödja ramen för bjälklag, medan den övre plattan på översta historien kommer att ge stöd till takstolarna på taket. Eftersom huset är klar kommer den övre plattan vara täckt av uppställnings-och innerväggar, blir osynlig för ögat.

Som alla vid utformning i ett hus, är topplattan utsatta för ett sortiment av problem . Om trä som inte har blivit ordentligt botad används kan balkarna böja, böja eller vrida, dra hus ur läge och orsaka strukturell instabilitet. Tunnare balkar kan drabbas av brott eller försvagas vilket kan orsaka golvet eller taklinje till SAG, som bidrar till strukturella problem, och den övre plattan kan också ätas upp av röta, insektsangrepp, eller tunga och mögel.

Inramade hus rutinmässigt kontrolleras när de har utformats för att bekräfta att alla utformning är i god form. En deformerad topplock eller en stråle med märkbar problem såsom stora knotholes bör avskaffas och ersättas så att det inte orsakar problem i framtiden. Välrenommerade entreprenörer bör använda trä som har grundligt botade och trä kan behöva behandlas så att den står emot röta och insekter.

I samband med inspektion ett hem som redan har byggt, det Det kan vara svårt att identifiera problem med utformningen, eftersom utformningen inte är synlig från utsidan. En byggnadsingenjör kan ibland inspektera ett hem och identifiera problem som en deformerad taklinjen eller hängande golv som även kan innehålla frågor med utformningen, och inspektioner av denna typ är mycket rekommenderas när man fattar beslutet att köpa en struktur, så att kritiska fel kan att upptäckas innan alla papper har undertecknats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.