Vad är en bal?

part bollarna sfäriska behållare som används i stället för traditionell fat öl. Infördes under 1980-talet har partiet bollen vanligtvis en kapacitet på fem liter, vilket är en tredjedel av de vanliga kapacitet för ett fat. Utformad som ett engångs-enhet, var den första parten bollen utrustade med en kran för att möjliggöra enkel distribution av öl inom enheten.

Partiet Bollen är vanligtvis uppbyggd av lätt men hållbar plast. På grund av storleken på enheten, en bal kan normalt transporteras med större lätthet än standard fat. Detta gör det möjligt för keggers att ladda en part bollen i baksätet eller bagageutrymmet och transportera bollen till stränder, campingplatser eller partier i privata bostäder relativt lätt. Eftersom den part som bollen är gjord av engångsmaterial, kan enheten placeras i soporna när den är tom.

För att kyla öl i en bal, vissa tillverkare inkluderar en speciellt utformad låda att hålla enheten. Interiören i rutan är klädda med plast, gör det möjligt att omge den part bollen med krossad is. Samtidigt förhindrar plast lådan från försvagning på grund av exponering för smält is.

Medan bal var ursprungligen tänkt som ett engångs behållare för öl, var det inte länge förrän flera tillverkare började erbjuda påfyllningsbara part bollar. Även den enkla sfäriska konstruktion med tillägg av en kran är fortfarande normen, tillverkar några omfattar i dag en elektrisk bas som möjliggör vätskan i skålen som ska kylas utan behov av isen.

Samla frågor part bollen från år tidigare har blivit en populär mani. Olika online-auktioner har bud på bal mönster som utfärdats av en öl eller annat företag under åren. Dessutom har vissa återförsäljare online erbjuder även äldre parti bollar, mindre öl, till salu. Medan partiet bollen en gång ansågs idealisk för användning av studenter, många vuxna i dag väljer att använda en bal för få sammankomster i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.