Vad är en Verkstadsmekaniker?

Machinists är utbildad personal som har blivit certifierade för driften av vissa typer av verktygsmaskiner. I allmänhet innebär detta intyg som arbetar med metall för att producera ett brett utbud av verktyg, redskap av metall såsom motordelar, byggmaterial och skulptera och forma metallplätering. Här är mer om hur rollen som maskinist i olika branscher, samt varför behovet av utbildning är nödvändig innan erhållandet av certifiering.

maskinisten ofta har ansvar för att producera en produkt som kommer att uppfylla med vissa branschstandarder. I många fall de som branschstandard är på plats för att säkerställa att slutprodukten motsvarar eller överstiger de normer som har införts av en statlig myndighet. Ett exempel på när detta är sant är varvsindustrin. Machinists kommer att uppmanas till form och struktur poster såsom skott material, nitar, och metallplätering som resulterar i en stark infrastruktur för alla typer av båtar och fartyg. Eftersom specifikationerna för dessa typer av objekt är mycket krävande, det är viktigt att maskinisten som åtalas för att producera artiklar helt förstå betydelsen av standarder. Machinists inom varvsindustrin kommer att manövrera maskinen på ett sådant sätt att det inte är fråga om integriteten i den färdiga produkten.

För att säkerställa att maskinisten har en fullständig kunskap om de normer samt ett väl fungerande nödvändiga maskiner, många företag kräver att maskinisten genomgår grundlig utbildning. Beroende på platsen och omständigheterna kring tillverkningen, kan denna utbildning ske på en lärling grund. I ett antal länder, kommer en maskinist vara skyldiga att ta en skriftlig tentamen samt producera prov varor som kan bedömas. Efter avslutad utbildning är maskinisten fria att arbeta inom en bransch som erkänner bevis utfärdats till maskinisten efter genomförd utbildning.

Inte varje maskinist kommer att arbeta med metall, även om det är vanligare ansökan. Det finns även maskinister som är specialiserade på att arbeta med andra typer av fasta material, t. ex. hårda träslag. I dessa fall finns det också utbildning och någon typ av certifiering som spelar in också. Poängen är att se de knoppande maskinisten är fullt medveten om kvalitetskrav, säker drift av maskiner och korrekt hantering av material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.