Vad är en Tree Farm?

Ett träd gård är en privatägd skog där träd odlas i syfte att sälja virke. Träd gårdar kan också ge andra fördelar, såsom att upprätthålla djurliv, kvaliteten på vatten och natur. Träden på dessa gårdar kan utgöra en källa för hållbar trä, vilket innebär att gården ägarens metoder kommer att hjälpa till att bevara skogen så att framtida generationer kommer att kunna fortsätta använda dem. Många gånger kommer ett träd gård har träd i olika stadier av utveckling, vilket gör att ägaren till skörden från det år efter år. Med ett område där träden kan skördas varje år kan också minska avskogningen i hela världen.

Kanske den mest populära typen av träd gård är en julgran gård. Några av dessa gårdar ge besökarna möjlighet att komma ut på egendom, välja ett träd, och antingen skära ner eller ha någon klippa den för dem. Gården kan också ha olika typer av aktiviteter att delta i, till exempel häst och vagn. Julgran gårdar, dock inte den enda typen av träd gårdar som finns. Andra gårdar kan ge ved till papper, virke och andra träprodukter.

Det är bra för ägarna träd gård för att ta väl hand om sina träd. Att se sina träd är friska och starka, samt se till att det kommer att finnas träd tillgängliga för skörd i framtiden kommer att hjälpa dem att få och behålla kunder för sina grödor. Ett träd gård kan också hjälpa vilda djur och växter genom att ge dem en bostad. Certifiering kan även vara tillgänglig för träd bönder att odla och skörda träd på ett hållbart sätt. För att få certifieringen kommer en jordbrukare måste uppfylla vissa kriterier som fastställs av det attesterande organet.

För att bli certifierad, ett träd gård kan behöva ha ett certifierat tredje part kommer in och utför en revision för att säkerställa att organisationens riktlinjer följs. Ett träd jordbrukare i USA kan få certifierade genom Amerika Tree Farm System (ATFS). År 2008 var den ATFS stöd av programmet för godkännandet av Forest Certifieringar (PEFC). PEFC är ett av de största internationella certifieringsorgan för hållbar träd skörd i världen. Konsumenter kan leta efter PEFC intyg att se till att virket de köper har skördats från en hållbar källa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.