Vad är en Star pump?

En stjärna pump är en pumpa enhet som primärt används för att transportera smörjande vätskor, som olja, bränsle eller transmissionsolja. I allmänhet, det fungerar genom att producera en pumpande, som skapas genom förflyttning av roterande redskap. Som ett resultat av denna rörelse, en ständig ström av vätska leds ut från pumpen. Star pumpar är också kallad gerotor pumpar , ett namn som kommer från termen "genererade rotor. "

En stjärna pump är vanligtvis tillverkad av stål eller gjutjärn, även om det kan produceras i en mängd olika material och olika storlekar och konfigurationer. Pumparna kan utformas för en rad olika ändamål. Till exempel kan en stjärna värmepump användas till uppvärmning och kylning, medan en stjärna luftpump kan användas i filtreringssystem. En stjärna bränslepumpen eller en stjärna oljepump är dock två av de vanligaste typerna av star pumpar. De är vanligtvis används för att bibehålla smörjningen i ett antal produkter eller för varm olja filtrering.

De flesta stjärniga pumpar består av två roterande kugghjul, som kallas gerotor växlar , som passar ihop. Det inre redskap är vanligen stjärnformade medan den yttre redskap är vanligen formad som en cirkel. Det stjärnformade redskap passar i det cirkulära redskap och oftast har en mindre tand än den runda redskap. Generellt sett är stjärnformade redskap pumpen föraren och cirkulär växel är rullställ. Det stjärnformade växel flyttar cirkulär redskap runt.

Star pumpningsarbeten i allmänhet genom att vätska i en hålighet och sedan pressa det igen. Eftersom den stjärnformade redskap har en mindre tand än den runda redskap, är ett hålrum skapas när växeln rotera. Under pumpningen processen fyller hålrummet med den vätska som ska pumpas. Som rotationscykeln bedriver, stänger hålrummet igen, och vätskan trycks ut igen.

fördelarna med ett stjärna pump omfatta dess enkelhet, eftersom att den endast har två rörliga delar. Star pumpar är också kända för att vara effektivt med en jämn pumpande, vilket gör dem ett bra medium för att pumpa ett sortiment vätskor. Dessutom kan en stjärna pumpen arbeta med hög hastighet och ge konsekventa och även utsläpp av vätskor. Dessa pumpar fungerar oftast tyst och kan fungera fast vid förflyttning i båda riktningarna.

En stjärna Pumpen kan vara till nackdel i vissa fall, och den fungerar inte för alla användningsområden. Till exempel dessa pumpar är vanligtvis inte kan pumpa fasta ämnen. Dessutom star pumpar har ofta ett visst tryck begränsningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.