Vad är en Sprocket?

En drevet är ett kugghjul som syftar till att engagera sig i något som kommer att dras över ratten när hjulet roterar. Kedjekransar ser en hel del som redskap, men till skillnad kugghjul, de är inte avsedda att kopplas ihop med andra redskap. Den grundläggande utformningen av denna enkla mekanisk anordning som har varit runt om i världen under ganska lång tid, och det finns ett antal ansökningar om de ödmjuka drevet från engångsdomäner engångskameror till OS-klass cyklar.

One av de mest bekanta miljöer för ett drev är i cykeln, där enheten drar en länkad kedja att omvandla rörelsen av ryttarens fötter i rotation av hjulen. Storleken på drevet kan justeras för att ändra utväxling av cykeln för olika cykling situationer, så att cyklister att göra sina rörelser så kraftfull och effektiv som möjligt. Detta mönster är också används på motorcyklar och några andra typer av motorfordon.

bandvagnar som tankar och vissa typer av jordbruksutrustning också utnyttja kedjehjul. I detta fall drevet gränssnitt med länkarna i en låt, dra dem som drev roterar och orsakar fordonet att röra sig. Detta fordon designen distribuerar vikten på fordonet över hela banan, snarare än att fokusera på den enskilda hjul, och som ett resultat av detta kan bandvagnar travers instabil mark säkrare.

Ett annat användningsområde för kedjekransar finns i film kameror, där kedjehjul används för att hålla filmen på plats och flytta den så fotografier är tagna. Kedjekransar används också för att tråden filmer på film. Vissa typer av skrivare kan också använda drevet design, med papper utrustas med små hål som gängas dreven som flyttar det genom skrivaren så skrivhuvudet gäller bläck.

Ett av problemen med drevet är att om det material som träs igenom drevet går ur spår, kan den orsaka allvarliga problem. Drevet är ofta svårare att reparera än alternativen, vilket är en anledning att de har fallit i onåd i tillämpningar såsom skrivare. Skador på dreven eller spåret av en bandvagn kan göra fordonet onyttig tills skadan kan repareras eller åtgärdas, och hög misslyckanden hastighet kedja kedjekransarna kan vända den kedja en sprickbildning piska som kan orsaka allvarliga skador eller skador på utrustning och folk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.