Vad är en Spade Bit?

en spade lite är en typ av borr som används för att borra stora hål i träföremål. Dessa bitar består av en lång smal stav känd som en skaft . Ena änden av skaftet sätts in i en borrmaskin under användning. Den andra änden är platt, med en liten punkt som skjuter ut i slutet. Mellan denna punkt är två skär, som används för att skära en cylindrisk öppning i trä som lite roterar under övningen.

Dessa bitar finns i en mängd olika storlekar och kan användas för att borra en rad hål storlekar. Beroende på kvaliteten på de lite som används, kan det vara nödvändigt att borra ett pilot hål i trä innan du använder spade lite. Detta hål är skapad med en traditionell lite spiral borr, och placeras direkt i centrum av den planerade hålet. Piloten hålet hjälper direkt den spetsiga toppen på spaden bit, hålla den stadigt att öka precisionen i ett snitt.

Vissa moderna spade bitar har en gängad spets på sedan slutet, liknande en skruv. Dessa enheter kallas Självmatning bitar, och ofta eliminera behovet av styrhål. En Självmatning lite i allmänhet vara dyrare än en vanlig spade lite, men kommer att väsentligt förbättra snabbheten och noggrannheten i nedskärningar.

Flera andra typer av verktyg kan användas som ett alternativ till dessa spade bitar. En hålsåg är den vanligaste, och används för att göra snabba, rena linjer. Auger bits kan också användas för att skära hål. Medan de är långsammare än spade bitar, skruv bitar är också mer korrekta och precisa, om de inte kan arbeta hårdare träslag. Att skära mycket stora hål i trä, såsom de som krävs för rör, en multi-sporre lite kan användas.

En av de främsta fördelarna för spade bitar är att de lätt kan göras ner för att skapa anpassade och medelstora hål. Eftersom de är så prisvärda, kommer de flesta användare använder bara en metall fil att slipa kanterna på bit ner till önskad storlek. Dessa bitar är också lätt för oerfarna användare och är en av de mest grundläggande verktyg för skärande hål i trä dörrar, möbler, och många andra program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.