Vad är en Scroll Saw?

En bläddrar såg är en elektrisk bord såg som drivs av en fotpedal. Bladet är normalt en fintandad, smala, raka blad som inte är avsett för tunga skär. Det är bäst för intrikata mönster arbete och skära kurvorna.

Det finns två grundläggande typer av bläddra sågar: parallella armar och C-bågar. En parallell arm bläddra såg har två armar, alla med sina egna vridningspunkt. Detta vridningspunkten är en skruv nära baksidan av armen som gör att armen att böja. Den nedre arm krokar till motorn, och den övre armen går parallellt med botten. De två armar ansluter på baksidan, nära motorn och flytta tillsammans med en annan.

Däremot såg en C-båge bläddra har en enda vridningspunkten, oftast på toppen armen. Den andra armen är fortfarande stel. Bladet ljusbågar lite eftersom motorn går den inre armen och bifogade bladet upp och ner.

Valet mellan som såg att använda beror till stor del på användaren. En parallell arm bläddra såg allmänt tros skapa finare snitt med större noggrannhet. En C-båge såg tenderar att gå lite snabbare, men gnistan bladet kan skapa märkbara pressar när man använder tjocka bitar av trä. Erfarna bläddra såg användare kan utveckla teknik för att minimera negativ av en C-båge såg, och många föredrar den för att påskynda den kan ge.

Ett bläddra sågklingan är mycket smal, oftast bara cirka fem inches ( 12,7 cm) lång. Bredden på bladet varierar beroende på projekt, men är vanligen cirka 1/8-tums (0,3175 cm) bred. Bladet ansluter till sågen med antingen över stift eller klämmor i slutet av den såg armen.

Det finns tre grundläggande konfigurationer för bläddra sågklingor. En hoppa har en tand, sedan ett mellanslag och sedan en annan tand. En dubbel hoppa tand har två tänder, då en lucka, och ytterligare två tänder. En krona blad , som ibland kallas en två-vägs blad , har tänder som öppet och andra som nedåt. Denna konfiguration tillåter bladet att klippa när det kommer upp och ner och kan minska splittring på undersidan av projektet. Spiral blad är vridna så att tänderna är på alla sidor av bladet. Utöver dessa grundläggande mönster, det finns också specialitet blad som är överdragna för att skära metall eller glas.

Bläddra sågar finns i en mängd olika storlekar, vanligen definieras av halsen eller området mellan bladet och motorn i bakre delen av maskinen. Ju större halsen, den större en bit trä den kan godta. De flesta hobby sågar har en hals omkring 12 inches (30,48 cm) lång, medan industriella modeller kan nästan tredubbla denna sträcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.