Vad är en Sawzall?

En Sawzall ® är ett motordrivet tigersåg som används för stora byggnadsprojekt arbeten eller projekt hushållet. En tigersåg kan vara med sladd eller batteri, vilket gör det ett universellt verktyg för många små och stora jobb. De är enkla att använda, vilket gör dem en stor tillgång för den genomsnittliga gör-det-själv husägare.

När du väljer ett blad för din Sawzall ®, måste du först undersöka material som du sågar. En fin-tand blad används för att skära metall och smidigt skogen. Använd ett grovt blad om du arbetar med grov-cut skogen. Om fel blad används för jobbet, kan materialet brännas och återgående såg skadad.

Bladet är installerad på Sawzall ® genom att lyfta upp frigöringsspaken på bladet klämman. Sätt i bladet i sågen, lägg sidan först. Bladet låses på plats genom att trycka ner den sågbladsfästet hävarmen.

Vid sågning av trä, använda ett ankare för att säkra den på plats och hindra den från att halka. Om du skär metall, smörj den med ett tunt lager olja för att förlänga användningen av sågklingan. Kläm ved till undersidan av metall för att förhindra att den slår sig eller går sönder under styckningen.

En Sawzall ® används ofta för att reparera saker runt huset. När man gör denna typ av arbete, rekommenderas att stänga av el till huset och använda en batteridriven tigersåg. Detta kommer att förhindra elstötar bör du råkar klippa en tråd.

Slipning en Sawzall ® blad ger ett renare snitt. Detta kan göras genom att säkra bladet, tänder upp, i ett i ett skruvstäd. Använd en platt såg fil för att trimma upp på bladet tänder tills de är även i höjd. Slipa klingan tänder till en punkt genom att köra ett tre kvadrat såg fil mellan varje enskild tand.

När Sawzall ® inte används, ta bort bladet och förvara den i målet. Luftfuktighet kan skada de elektriska komponenterna i tigersåg. Förvaring av tigersåg med bladet i stället kan leda till skador på sågen eller skada på en oväntad person.

Var sjätte månad ska du ta tigersåg till ett verktyg servicecentral som skall inspekteras, rengöras och smörjas. Detta kommer att förlänga livslängden för det elektriska verktyget. Avtryckaren denna anordning tenderar att hålla fast när det blir igensatt med skräp, vilket resulterar i en hackig rörelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.