Vad är en Multi-Tool?

En multi-tool är ett verktyg som omfattar flera verktyg i ett, så att den kan tjäna en rad olika funktioner. Den Leatherman ® är ofta det betraktas som en av de tidigaste och mest kända multi-verktyg, att sätta ribban för företag som ville följa efter. Många järnhandeln bär dessa praktiska verktyg, och de kan också beställas från särskilda tillverkare.

Vissa multi-verktyg är utformade för att passa i fickan då de är små, med ett begränsat antal ingår verktyg. Andra bifoga ett verktygsbälte och därmed en större storlek, och vissa är utformade för att förvaras i en verktygslåda, men inte nödvändigtvis att bäras eller transporteras på ett regelbundet, i vilket fall de kan vara mycket större, med en myriad av alternativ. De flesta multi-tools gånger när det inte används så att de kompakt prydligt för lagring.

Några exempel på verktyg som kan ingå i ett multiverktyg är: tänger, saxar, knivar, skruvmejslar, awls, korkskruvar , avbitartång och konservöppnare flaska. Vissa är utformade med löstagbara bitar, så att människor kan ta bort en bit och lägga till ytterligare en efter behov. De extra bits kan bäras i ett fall tillsammans med flera verktyg, som ger tillgång till en rad lite huvud av Phillips och regelbunden skruvmejslar, huvuden Hex, och så vidare.

De material som används för att göra ett multiverktyg tenderar att vara mycket robust och grundläggande, så att verktyget kan tåla hård användning. Rostfritt stål är ett vanligt val, med exklusiva modeller som tillverkas av titan och andra mycket hållbara metaller. Att minska storleken, saker som gummerade grepp är oftast undvikas och vissa företag gör multi-verktyg med en Lacy konstruktion för att minska vikten, avlägsnande av metall där det är möjligt, så att verktyget kan vara funktionell utan att väga för mycket för att vara användbara.

En del företag hänvisar till sina många verktyg som "x i ett verktyg," sätta de antal verktyg som installerats på multi-verktyg. "Multifunktionsverktyg" är en annan term som används för att hänvisa till detta bra komplement till verktygslådan eller verktyg bältet.

Om ett multiverktyg köps för någon annan, kan det löna sig göra en del efterforskningar för att se till att han eller hon inte redan äger en, och för att fastställa eventuella märke och preferenser alternativ. Det är också möjligt att köpa tillbehör som bärväskor för flera verktyg som kan läggas till gåvan, i vilket fall det är en mycket god idé att bekräfta att ärendet kommer att passa på mottagarens verktygsbälte eller byxor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.