Vad är en Låna Pit?

En låna grop, även kallat en sandlåda, är ett stort hål som har grävts för ett särskilt ändamål. Hålet kvar efter det att materialet har skördats från en byggarbetsplats kallas en "låna grop. " Ofta kommer uppförandet besättningar gräva sidotag för att samla grus, jord och sand för att användas i en annan plats.

Det finns många saker som kan göras med en låna grop en gång en byggarbetsplats har slutat gräva inne i det ursprungliga hålet. Vissa gropar används som deponier, medan andra gropar bildas rekreationsområden. I själva verket är det inte ovanligt att en kommun för att fylla en grop med vatten, vilket resulterar i en liten konstgjord damm eller en stor sjö. Övriga gropar kan förvandlas till vilda livsmiljöer genom att lägga till vissa delar, såsom vatten, till depån. Sällan gör kommunerna besluta att tillfälligt fylla en grop i med extra sand eller annat material, även om detta är möjligt.

gräva av en låna grop faller inom verkstadsindustrin disciplin som kallas markarbeten . Jordvallar projekt består av tekniska bedrifter som inkluderar transport av stora mängder jord eller sten från ett område till ett annat. Låna grop konstruktion kan tyckas relativt lätt att utföra, om denna typ av grävande faktiskt kräver en omfattande analys innan den första gräva.

Ingenjörer måste vara säker på att den mängd jord grävt ur en grop område kommer inte störa jorden. Denna speciella typ av teknik, som kallas geoteknik , är en komplex process. Före uppfinningen av datorn, var geotekniker tvungna att beräkna i vilken utsträckning jorden skulle lägga under gräva för hand. Idag datorprogram göra dessa typer av beräkningar enklare.

Eftersom stora mängder jord måste flyttas för att bygga vägar, järnvägar, kanaler, byggnader och andra strukturer har uppfinningen av olika industriverktyg gjort saken lättare. Bulldozers, lastare, produktion lastbilar, väghyvlar, och många andra stora delar av utrustning används ofta för att flytta jord från en plats till en annan. Utan dessa maskiner, gräva en grop låna skulle ta år istället för månader eller veckor att genomföra.

En låna grop volym verkligen beror på byggprojektet till hands. Även större vägar och motorvägar kan ta flera ton grus för att bygga, kan små projekt kräver inte mycket jord. Oavsett vad utgången projektet får, sidotag kan alltid vändas till något nyttigt som gynnar ett samhälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.