Vad är en Jig tillväxtborr?

jigg Borren är en verktygsmaskin som allmänt används för att lokalisera och borra hål i en snabb och korrekt sätt. Den liknar ofta en vertikal fräsmaskin. Man kan också användas för att borra hål i jiggar och dör. Det brukar klassificeras som en typ av fräs som är verktyg som används för att forma metall och andra liknande material.

Jigs är typer av verktyg som huvudsakligen används för att bekräfta plats och rörelse ett verktyg . Detta stöd i exakt reproduktion och kopiering av en del av tillverkningsprocessen. Till exempel kan en övning jigg kunna borra en serie exakt storlek hål i exakt var. De är främst anställda av metallarbetare, träarbetare, och hantverkare. Vissa typer av jiggar kallas guider och mallar.

På ett sätt kan jiggen borr ses som bidrar till att eliminera behovet av en borr jigg. Detta eftersom det kan innehålla tre uppgifter samtidigt: borrning, lokalisera, och mellanrum hål. Eftersom borra jiggen är begränsad i sin förmåga att exakt fastställa platsen hål centrum, jiggen borr var en viktig utveckling. Det var självständigt uppfanns, både i Amerika och Schweiz, i början 20th century.

Många gånger jigg Provtagare används efter hål har gjorts i en bit av material från en annan maskin. Den kan sedan användas för att lokalisera hål, eller göra dem mer exakt, genom att utvidga dem i små steg. Dessa verktyg är ofta försedda med runda eller roterande bord för att skapa exakta cirkulär mätningar. Vissa jigg Provtagare kan göra hål på ett avstånd av tiondelar, vilket är en enhet som innebär att en tio tusendel av en tum (0. 00. 254 cm).

Redskap historiker noterar ofta att jiggen Borren är en föregångare till modern maskin och montering teknik. Detta beror på dess förmåga att utföra flera funktioner hjälpt bana vägen för mer komplicerade produktionsmaskiner. Det kan också ses som bidrar till ett gradvis avlägsnande av maskinföraren, på grund av sin multi-task förmågor.

Vissa nya tekniska lösningar som har uppfunnits för att arbeta med jiggen borret med en jigg provtagaren mikroskop. Detta instrument kan låta maskinens axel skall vara tydligt märkt med ett datum som finns på mikroskopet. Operatören av ett mikroskop kan använda sitt kraftfulla optik för att undersöka en del av materialet när det är i jiggen borr och därmed iaktta de typer av hål maskinen producerar, eller om det fungerar korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.