Vad är en Jig Grinder?

En maskin som kan omforma metall och metallföremål kallas ofta för en kvarn. Det finns flera typer av dessa maskiner. En jigg Kvarnen är en som ofta används för att mala komplexa former och hål. Det kan användas för att mala objekt som jiggar, dör och mätare.

Slipmaskiner allmänt arbete på en liknande princip. De använder nötning att ändra form av metall och metallföremål. Det innebär i stället för att skära en arbetsstycket, dess form ändras genom grov spinnrockar att urholka materialet.

En av begränsningarna i de olika slipmaskiner är deras brist på precision. När man talar om Precision Grinding, han hänvisar i allmänhet att kunna ändra ett arbetsstycke med en bråkdel av en millimeter. En jigg Kvarnen är speciell på det sättet. En sådan maskin ofta åberopas när noggrannhet är viktigt för jobbet.

En jigg kvarn använder normalt en flyttbar, luftdrivna spindel. Detta används för att rotera slipstenar, som ibland kallas bitar. Oavsett hastighet luftdrivna spindlar är fasta eller justerbara varierar från en maskin till en annan. Användningen av en sådan spindel, i båda fallen ger vanligtvis för höghastighetståg slipning som är relevant för den typ av arbete en jigg kvarn används till.

hjulen också spela en viktig roll för att få en slipning jobbet gjort. En gång i tiden var dessa hjul problematiska. När de arbetat för att undanröja material från arbetsstycket, var de förstör också själva. Detta innebar maskiner ofta måste stänga gjort så att hjulen kan förändras. Nu är nya material som används för att hjulen, som utökar sina liv och förebygga behovet av att ändra dem så ofta.

En annan del av maskinen som är viktig är arbetet tabellen. Det är här en arbetsstycket matas in i maskinen. Dessa är vanligen justerbara. Deras grad av flexibilitet kan göra stor skillnad i resultatet av arbetet. Många jiggslipmaskiner nu har styrt utfodring så mindre ansträngning krävs av maskinen operatören.

Technology har bytt jigg slipning på nyttiga sätt. Till att börja med många maskiner är nu datoriserade och drivs med speciell mjukvara. Detta eliminerar ofta mycket av den geometriska beräkningen gång krävs av operatören. En stor del av arbetskraften har också minskat med en automatisering av dessa maskiner, av vilka en del kan utföra uppgifter som att göra återföring mönster eller erbjuda förprogrammerade specifikationer. Som förbättringarna kan resultera i mycket snabbare slipning, drift av mindre kvalificerade arbetstagare, och en högre grad av exakthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.