Vad är en Hood Fan?

Vid matlagning är en angenäm upplevelse för många människor, en biprodukt av matlagning ofta gånger är det inte. Många har upplevt ett kök fyllt med rök, stänk olja och starka dofter under tillagningen. En huva Fläkten är en apparat som ger ventilation, luftcirkulation och rök eller lukt bort under tillagningen.

En huva fläkt är gjord med hjälp av antingen en roterande stil fan, ungefär som en traditionell hushåll fläkt eller en tunnformad fläkt. Den tunnformad fläkten är i allmänhet tystare och mer effektiv än en roterande stil huva fläkt. Dock är den roterande stil fan vanligtvis billigare. Vare roterande eller tunnformad drar fläkten luften i enheten antingen ventilation den utanför eller återcirkuleras tillbaka in i rummet.

Det mest effektiva fläkten fläktar kulvert eller ventilerade system. Dessa system faktiskt ta bort rök, ånga och lukt från värmezonen. Eftersom fläkten drar luft från köket, är det filtreras och sedan kanaliseras utanför genom ett avgassystem kanalsystemet.

En huva fläkt som inte använder ett kanalsystem kallas ofta ett återcirkulations-eller en ej ventilerade huva fläkt. Ett recirkulerande system drar luft i, då rengör och filter den innan den sprids tillbaka in i rummet. På grund av att luft faktiskt inte bort från värmezonen, recirkulerande huva fans inte är lika effektiva på att undanröja de negativa effekterna av rök och lukt som kanaliserad huva fläkt system.

En huva Fläkten är mest ofta ovanför spisen eller direkt bakom. Många huva fläktar som sitter ovanför spisen är ofta kombineras i en enhet som innehåller en mikrovågsugn och belysning. Även om dessa kombination enheter erbjuder platsbesparande bekvämlighet, de är inte lika effektiva som fristående huva fans.

Konsumenter som har kök ligger på kök öar, eller som inte vill ha en stor spiskåpan ovanför spisen kan välja en utsugsbord fläkt. Utsugsbord fans ligger vanligen bakom ryggen gasbrännare med en kamin. När den inte används, dras utsugsbord fläkten i köket eller bänkskivan område, sittande i plan med ytan. Vid användning, dyker fläkten upp bakom kaminen och sätter sig över hällen.

Medan utsugsbord enheter är mindre visuellt påträngande än en traditionell köksfläkt, de är inte lika effektiva som i intervallet fans på grund av deras typiska plats bakom spisen. Även utsugsbord fans som finns i mitten av ugnen, i närheten av brännare, fungerar inte så effektivt som sina motsvarigheter spiskåpan. Den utsugsbord fläkt måste arbeta hårdare än en över spiskåpan fläkten eftersom den försöker att vända den uppåtgående riktning som rök och ånga naturligtvis flytta in


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.