Vad är en Guy Wire?

En kille tråd är en stabiliserande stag som används för att säkra eller stadig ett tecken eller struktur. Den kan bestå av rep, tråd eller kabel. Ena änden av kabeln är ansluten till struktur eller registrera och den andra änden är förankrad på distans till ett stabilt föremål på marken genom spänning. Guy trådar används ofta för att spänna tält, fartyg och master radio, stolpar nytta, vindkraftverk, markiser, eller skärmtak.

För att möjliggöra de spänning av flera kille trådar för att kompensera spänningen i andra och ger optimalt stöd, de är ofta jämnt fördelade över hela strukturen. Denna konfiguration kan trios, eftersom par par, eller andra uppsättningar lämpligt att strukturen säkras. Ett exempel på en gång-common trion Det skulle vara ett bostadsområde taket TV-antenn säkras genom tre jämnt fördelade kille sladdar.

Elektriska verktyg polerna är bra exempel på kortare, starkare konstruktioner som bara behöver en enda kille tråd stabilisera mot dra av elektriska ledningar är fäst vid den. En kille trådar på strukturer så hög att flygsäkerheten markörer måste bifogas för att säkerställa deras synlighet. En annan vanlig användning är på en segelbåt, där ett rep används för att styra utgången av en prick eller spinnakerbom. Beroende på båten, en eller flera stålvajrar kan behövas för stabilitet.

Mast antennerna är de vanligaste strukturerna som regelbundet använder killen tråd för stabilitet. Det material som används för en kille tråd är viktigt när en mast antenn är inblandad, som metall eller andra starkt ledande substans och längden på killen tråd kan kraftigt påverka mönster strålning signal. De kan också hindra signaler på marken om de är i närheten av platsen.

För att förhindra störningar, var porslin isolatorer som tidigare användes som mellanväggar på killen tråd om det var tänkt att användas tillsammans med en mast antenn. Den isolatorer förhindrade utvecklingen av stora statisk elektricitet fickor som kan orsaka farliga utsläpp. Uppmärksam underhåll av dessa isolatorer var nödvändiga för att hindra masten från att kollapsa.

På senare år har många mast antenner tillverkas med isolatorer redan installerad och jordad med spolar på marken. Detta förhindrar att killen tråd från störande med strålning mönster. Det gör också underhåll av struktur enklare och säkrare.

Ett alternativ till stål-killen tråd som vanligen används för masten antenner är en kille tråd av icke-ledande polymerer eller plast. Detta alternativ lindrar störningar som orsakas av trådar stål kille. Det är inte ett populärt val i de flesta fall, men liksom polymerer inte tål inte väder mycket väl och måste regelbundet bytas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.