Vad är en Fire Hook?

En brand krok är ett verktyg som är avsett att användas av brandmän som behöver kunna få tillgång till ett utrymme eller tydligt skräp. Fire krokar används i städer samt på landsbygden och ofta lagras i den utrustning som finns brandbilar. Det finns ett antal olika utföranden finns, med olika djur för kroken som har konstruerats för särskilda åtgärder. Många företag tillverkar och säljer eld krokar och många emot större beställningar från brandkåren som vill beställa i volym.

Branden kroken är ett mycket mångsidigt verktyg. Den kan användas som en sond eller nyfikna verktyg för att få runt dörrar, fönster och andra öppningar. Den kan också användas för att snabbt riva igenom väggar och andra hinder, och för uppgifter som att skära i tak och golv, slet i ventilationssystem, och så vidare. Chefen för en brand krok kan innehålla blad eller inskärningar i syfte att minska snabbt och effektivt, och för att minska risken att kroken ska fastna.

Vissa specialitet utbildning behövs för att lära sig använda en brand krok effektivt och säkert. Det är viktigt att vara medveten om mekaniken i hur bränder arbete som det är möjligt att påskynda spridningen av en brand genom att ta ner en vägg eller skära en öppning som tillåter mer syre i ett utrymme. Dessutom krokar många bränder är tuffa nog att de kan skada eller ta bort strukturella stöd, som utgör en säkerhetsrisk om en brandman inte använda verktyget på rätt sätt. Kroken kan också skada operatören eller någon annan som arbetar i området, vilket är en annan fråga upphov till oro.

Förutom att användas under en brand för att få tillgång, kan en brand krok också vara användbart för utforskande som en eld lägger sig. Kroken kan användas för att röra sig och skjuta skräp för att bekräfta att det inte finns några dolda glöd, och att sprida skräp i syfte att låta den svalna. Bränder kan starta om minuter eller timmar senare om glöd eller hot spots kvar, och dessa syns kanske inte med en snabb okulär besiktning, vilket gör en brand krok ett användbart verktyg för att kontrollera att se att en webbplats är säker innan uttalar det klart.

Vissa brandkåren har utvecklat anpassade eld krokar att uppfylla deras specifika behov. Ibland kan dessa mönster fångst och anger massproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.