Vad är en Bulldozer?

En bulldozer är en tung bit av schaktutrustning som använder en frontmonterad "Dozer" kniv för att driva jord fram och skapa en jämn yta för byggarbetsplatser. En modern bulldozer består av en spårade chassi, skyddande förare bur, bakmonterad krusning klo och en mängd frontmonterad blad. Några militärer lägga pansarplåt till en standard bulldozer för ännu mer skydd och dekonstruktion makt.

De tidigaste bulldozer modellerna var lite mer än jordbruk traktorer som är utrustade med raka frontmonterade skyltar för grov landskapsarkitektur och plogning. Schaktning tillverkare av utrustning såsom mål, Terex och International Harvester raffinerade grundläggande konstruktion, att böja främre bladet för bättre kapning makten genom härdad matjord. En annan förändring var att tillsätta en bakmonterad "Ripper klo" för att bryta upp block och delar av vägbanan material. Vissa bulldozer blad kan också skära igenom träd eller dubbla som front-end-skopor.

Det finns flera teorier om ursprunget till ordet bulldozer . Tekniskt gäller ordet endast till fronten schaktblad, inte hela maskinen. Vissa källor tyder på att makt och buller av chassit föreslog en återhållen tjur, medan andra pekar på den extrema medicinsk praxis bull-dosering . Vad som började som en term för en stark dosering av medicin blev slang för skrämmande taktik. Oavsett den ursprungliga etymologi är det ingen tvekan om att en bulldozer kan vara en mycket skrämmande syn när de placeras utanför en dömd struktur.

Det vanligaste stället att hitta en bulldozer är en ny byggarbetsplats. Den ansvarige får använda de bakmonterad krusning klo att bryta upp stenar, trottoar eller härdade marken. Nästa steg är att sätta den frontmonterade bladet på ett borrdjup och bokstavligen trycka lossade jorden framåt. Låtar som liknar dem som används på stridsvagnar låta bulldozern förbli stabilt på sandiga eller leriga marken. Så småningom hela området ska vara jämn nog för byggandet att börja. En bulldozer vanligtvis inte deltar i de mer subtila aspekterna av iordningställande av platsen, men ibland det kan användas för grov dekonstruktion eller som en extra front-end-loader.

Världens militärer också starkt beroende av modifierade bulldozers för projekt slagfält teknik och en form av lokala "Gunship diplomati. "Den kanske mest kända militära bulldozer är fallet D9, används främst av den israeliska armén i decennier. Förarhytten är skyddad av skottsäkra glas, medan resten av maskinen är kraftigt bepansrade. När den främre bladet höjs till samma nivå som i förarhytten kan då D9 kör genom de flesta hindren helskinnade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.