Vad är en Bordssåg?

En tabell såg är ett enkelt snickeri maskin med många användbara program. Dess huvudsakliga komponenter är en cirkulär sågklinga som är anpassad på en berså och drivs av en elmotor. Syftet med ett bord såg är att skära bitar av trä i olika former och storlekar. Det är en viktig komponent i nästan varje träbearbetning butik.

Det finns tre stora bord såg kategorier. Bärbara sågar är liten och billig, men är bäst för små skära jobb. En entreprenörens såg finns i de flesta woodworking affärer och är den vanligaste typen. Skåp sågar ger den mest motoreffekt och den största arbetsyta, vilket gör dem extremt noggrann, men också ganska dyr.

Det finns ett antal verktyg som kan monteras på ett bord såg att bidra till att minska olika utföranden. För precisionskapning är en glidande crosscut släde ett nödvändigt verktyg. Används för att forma tavelramar, ökar det övergripande noggrannhet, styckning exakt 45 ° miters. Förlängning tabeller kan utöka arbetsytan, så att bladen så stor som 4-av-8 fot (1,2-för-2,4 meter) ska hanteras. Övriga jiggar och bilagor kan ändra en vanlig maskin.

Industrial tabell sågar används ofta för större trästycken. Ju högre den är beräknade över bordet, desto djupare bladet kan skära in i materialet. Alternativt ger lägre placering av såg för grundare nedskärningar. Den Modeler av en industriell bordsågen kan även såga i trä med mycket snäva toleranser.

En annan viktig funktion är stängslet. Den innehåller en mängd förbättringar av utrustning och är ibland dyrare än bordet såg sig. Vid sågning av trä på ett bord såg, fungerar stängslet som en vägledning, genom att se till att virket tätt mot staketet, säkerställer woodworker ett rakt snitt. Även om det inte tillför ström till maskinen ger den mycket exakta mätningar som möjliggör snabbare och säkrare arbete. Även om kvaliteten på det material alltid spelar en roll, ett bra staket minimerar flex och risken för dålig nedskärningar.

Ett stort bekymmer när det gäller att lägga sågar är säkerhet. Många olyckor inträffar varje år med sågar, och det finns stränga riktlinjer som måste följas för att minska risken för skador. Självklara regler omfattar bära skyddsglasögon, upprätthålla en tydlig arbetsplats och hålla en s avstånd från en rinnande såg. Det är också mycket viktigt att använda rätt blad till rätt material och som har stängslet rätt inställda. Underlåtenhet att göra detta kan störa ut bladet och orsaka kickbacking, som framför bit av material tillbaka till operatören vid en farlig fart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.