Vad är dagsljus?

dagsljus är en konstruktion strategi som innebär att på bästa möjliga utnyttjande av naturligt solljus i hem eller kontorsmiljö. Tanken bakom dagsljus är att minska beroendet av el och andra energikällor för att producera den belysning som krävs för uppgifter på arbetsplatsen samt runt huset. Det är inte ovanligt att flera olika metoder som ska användas för att utnyttja de naturliga ljuset på effektivaste sätt.

När man konstruerar en ny byggnad, dagsljus strategier är ett sätt att hjälpa hemma eller arbetsytan ta en grön inflygning och därmed hjälpa till i processen för att spara energi. Windows är ett av de vanligaste designelement som bidra till att göra dagsljus möjligt. Den försiktiga placeringen av varje fönster så att dagsljus i utrymmet både på morgnarna och eftermiddagarna hjälper till att minimera den mängd energi som måste förbrukas för att ge belysning för arbetsplatser som ett skrivbord område, skåp, eller ens en köksbänk. I fråga om kostnader, fönstren är sannolikt en av de mest prisvärda av alla dagsljus resurser.

tillsammans med Windows, kan installationen av ett takfönster ger också lätt tillgång till naturligt solljus. När väl placeras på ett sluttande taklinje, en eller flera takfönster kan maximera den mängd ljus som kommer in i byggnaden. Beroende på placering, kan ett takfönster gör det möjligt att fortsätta att arbeta även om dagen är något grumlig. För platta tak, producerar införandet av en himmel fönstret samma verkan som takfönstret på ett sluttande tak.

Andra enheter hjälper även till med processen för dagsljus. Ökar exempelvis införandet av en reflekterande yta som en spegel av hela rummet utformningen av utrymme ljuseffekter från fönster eller takfönster. När placeras i rätt läge är solljuset reflekteras av spegeln till andra delar av det utrymme som får mindre nytta av de strukturella faktorer som gör att solljuset in i rummet.

Förutom att minska totala energikostnader, dagsljus också vara ett sätt att öka moral på arbetsplatsen. Genom att tillåta de anställda att få exponering för naturligt ljus, finns belägg för att produktiviteten ökar samtidigt risken för negativ interaktion mellan anställda tycks minska. Ur detta perspektiv är det möjligt att vidta åtgärder för att dagsljus en befintlig arbetsyta kunde enkelt att betala sig i form av ökad produktivitet och lägre räkningar effekt på så lite som ett kalenderår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.