Vad är Wire Gauge?

trådtjocklek hänvisar till diametern på en tråd. Ju högre mätaren nummer, tunnare kabeln. Det finns två standarder: American Wire Gauge (AWG) och Metric Wire Gauge (MWG) . Beroende på dess syfte, en tunn tråd mätare kan vara bra, men för andra jobb, en tjockare tråd kommer att göra ett bättre jobb och skydda mot shorts från smältande orsakas av överhettning. Sedan använder fel trådtjocklek kan leda till elektriska bränder måste alla kablar vara juridiskt inspekteras och godkännas under nybyggnad eller ombyggnad.

I USA har många byggnormer tillåta # 14 gauge tråd i hela huset för filialen kretsar (belysning), men dessa koder utgör den minimala säkerhetsstandard. Många elektriker rekommenderar # 12 AWG istället. Den tjockare tråden har lägre motstånd och kan resultera i mindre ljus flimmer och jämnare effekt med minimal värmeförlust. Den tjockare tråden också beräknat för 20-amp säkringar, medan belysning säkringar normalt bara 15-ampere.

Ljus-och säkringar Apparaten finns i en strömbrytarpanelen fast på utsidan av konstruktionen. Säkringar är utformade för att resa bort om den är ansluten ledningar överhettas. Detta sker om den elektriska belastningen på kabeln är stor nog för att bygga upp hög värme. En tjockare tråd kan passera större elektrisk belastning utan överhettning, jämfört med tunnare trådar. Felaktigt fast säkringar kan leda till ständigt snubbla och presentera en eventuell brand.

De flesta krets paneler hus en mängd olika säkring slag att tjäna olika syften. Större säkringar avsedda att köras apparater och luftkonditioneringar kräver ett tjockare trådtjocklek än mindre säkringar som används för belysning. Till exempel kan en # 10 trådtjocklek tråd vara standard för en 30-amp säkring, men en tjockare # 8 koppartråd ger bättre skydd.

En av de vanligaste orsakerna till en icke-elektriker att bekanta sig med tråd mätare är när man väljer högtalarsladden. Tjockare tråd kommer att kunna behålla basen bättre och över en längre sträcka än tunnare tråd. Tjockare tråd tenderar också att leverera fylligare, renare ljud i allmänhet, jämfört med tunn tråd. Detta beror på att en signal går genom kabel, leder motståndet mot signal nedbrytning. A # 12 trådtjocklek är ett typiskt val för hög kvalitet underhållningssystem, medan vissa föredrar en # 10 gauge tråd för subwoofer eller bas högtalare.

Tråd kan köpas av foten (eller meter) från maskin-eller hemma-butiker förbättring. Om inköp högtalarkabeln är syrefri tråd normalt rekommenderas. Var noga med att överskatta dina behov för att slippa skarva tråd tillsammans. Kontrollera alltid lokala byggnormer innan byggande och se till att ha nya ledningar kontrolleras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.