Vad är Vattenglas?

Även känd som natriumsilikat är vattenglas en lösning som kan visas som en knappt fast agent eller en tjock vätska. Det finns ett antal olika användningsområden för vatten glas, med många av dem med anknytning till tillverkning av produkter som omfattar områden som byggmaterial, textilier och brandsäkerhet. I kombination med magnesiumsilikat kan vattenglas också vara bra i sådana uppgifter som att reparera halsdukar på bilar.

I alla program, är vatten glas som används för att antingen skapa någon form av sigill eller öka bindande egenskaper av olika produkter. Eftersom silikat kan ta på attributen för små bitar av glas när de utsätts för en hel del värme, är den förening som ibland kallas magiska kristaller. Kristallerna förs in blandningar innehåller andra inslag, och gör det möjligt att skapa ämnen som kan användas som tätningsmaterial eller en skyddande skikt, eller används för att täta kopplingen mellan två eller flera objekt.

Det är inte ovanligt att höra vattenglas kallad flytande glas, är föreningen vanligen något tjockare än vatten sammansättning. Detta gör att tillämpningen av den sammansatta mycket lättare att utföra. Graden av vätskebalans kan minskas ytterligare, vilket gör att vattenglas att ta på sig en något geléartad kvalitet. Genom att variera vatteninnehållet i vatten-glas, är det möjligt att skräddarsy material för användning i olika tillämpningar.

En av de vanligaste användningsområdena för vatten glas vid bearbetning av virke. Behandla trä med föreningen hjälper till att fördröja den kvalitetsförsämring som kan uppstå när virket utsätts för väder och vind. På liknande sätt kan vatten glas användas för att tillämpa ett tunt skyddande skikt på en rad olika textila produkter såsom klädsel och mattor. Även cement innehåller ofta mängder vatten glas, eftersom de bindande egenskaperna hos ämnen kan bidra till att stärka den övergripande strukturen i varje byggprojekt som gör användningen av cement.

Alla program vatten glas är begränsade till uppförande eller textilmaterial. Det är också möjligt att använda vatten glas som ett sätt att bevara ägg. Detta har gett föreningen ytterligare användning i vetenskapliga försök och i bevarandet av artefakter används som en del av museet visas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.