Vad är Tarmacadam?

Tarmacadam , även känt som asfalt är en kappsäck förkortning av tar-penetration makadam . Tarmacadam användes för att bana vägar och andra stora, plana ytor, och även om tarmacadam inte används för att bana längre på grund av införandet av asfalt, ordet asfalten används fortfarande i förhållande till landningsbanor och vissa vägar i många delar av världen, särskilt i före detta brittiska kolonier. Tarmacadam var patenterad av E. Purnell Hooley i 1901, som senare sålde sin uppfinning för Wolverhampton MP, som nylanserade produkten med stor framgång 1905. Tarmac Limited, tarmacadam arm Wolverhampton, fortfarande en tung aktör i brittiska heavy byggnadsmaterial.

Tarmacadam är en anpassning till produktion av makadam, en typ av vägbygge uppfanns av John Loudon McAdam i början av 19. Århundradet. Makadamiserad vägarna är gjorda av tre skikt av samlade material minskar i storlek, med den undre skikt är den största och tyngsta. Varje lager trycks med en roller för att platta ut den och tvinga det material som band samman mellan lagren. Den resulterande beläggning var stark och avrunna lätt, men när bilar blev vanligare, var makadam oförmögen att stå upp för hårt slitage och började falla sönder.

Tarmacadam uppstod som ett sätt att försegla makadam, förebygga vägar från att bryta isär under hård användning och minimera damm. Tarmacadam skapas genom att spraya tjära längs en makadamiserad väg att binda ihop den ytterligare och trycka på ytan med en rulle för att driva tjära djupt in i makadam. Tarmacadam Vägarna var mycket hållbara och fortfarande finns i vissa länder, även om de långsamt ersätts av asfaltbetong, som gjorts med petroleum biprodukter.

En del vägar på östkusten i USA har sina ursprungliga tarmacadam ytor, och många invånare i östra kusten fortfarande hänvisar till vägar som "makadam," även om de sedan har återuppstått med asfalt. Många utvecklingsländer har också behållit sin tarmacadam vägar och banor. Tarmacadam kan repareras av ärrbildning och renovering av vägbeläggning det översta lagret av små material, och detta är fortfarande sker i vissa delar av världen för att undvika dyrare att fullständigt byta att asfaltbeläggning innebär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.