Vad är TIG-svetsning?

TIG (TIG) svetsning är processen att blanda ihop reaktiva metaller såsom magnesium och aluminium. Den TIG-svetsning metod blev populära och användbara i början av 1940-talet och som en följd, har i hög grad drivs användningen av aluminium för svetsning och strukturella processer. TIG-svetsning är vanligen används för både hög kvalitet och manuell svetsning.

Under handläggningstiden för TIG-svetsning är en båge bildas mellan en pekade volfram elektroden och det område som ska svetsas. Som en följd av gasen sköld, en ren svets bildas. Detta förhindrar oxidation uppstår.

Den typ av gas skärmar som vanligtvis används för TIG-svetsning är argon, helium eller en kombination av båda. I kombination kan dessa två gaser säkerställa en högre svetshastighet och svetsning penetration. Argon är den föredrar mest svetsare när det kommer till TIG-svetsning. Den används ofta bara för att det är tyngre än luft och ger bättre täckning vid svetsning.

Med TIG-svetsning kan en utföra olika svets typer på flera olika metaller. Stål och aluminium är dock de två mest använda metaller. Filler stav är en annan viktig aspekt av TIG-svetsning. Vanligen tillverkade av samma material som grundmaterialet används det för att stärka leder och svetsning tungmetaller.

Det finns flera olika typer av förband utformad för användning med TIG-svetsning. Dessa inkluderar stumfog, varv gemensam, hörn gemensamma och t-led. De stumfog kan svetsas utan hjälp av en spackel stång. Med denna typ av gemensamma, är två metallbitar gick tillsammans längs sömmarna.

Med ett varv gemensamt, är den övre kanten svetsade på underdelen i ett område mellan de två överlappande metaller. Ett hörn gemensamt innebär svetsning en bit metall i rät vinkel mot kanten av ett andra stycke metall för att bilda ett hörn. För att skapa en t-gemensamt, är en filler spö behövs. T-gemensamma skapas genom att placera en bit metall som är vinkelrät mot en annan bit metall till en T form. Denna typ av TIG-svetsning sker längs båda sidor av den vinkelräta sömmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.