Vad är Stålull?

Stålull är ett material tillverkat av tunn stål trådar som antingen är tovigt tillsammans eller invävd i en rondell. Konsumenterna är ofta bekanta med stålull i form av en maträtt skursvamp, det används också av träarbetare som ersättning för sandpapper, och den har ett antal andra användningsområden också. Många hårdvara butiker och marknader säljer stålull, och ibland flera kvaliteter finns tillgängliga för olika arbetsuppgifter, allt från grovt till fint.

Den här produkten ursprungligen utvecklats i den 19: e århundradet, och det var ursprungligen framställts av ett avfall produkt som kallas spån . Spån visas när metall sätts på en svarv, metallarbetarna noteras att tunna fibrer av uranspånet tycktes ha intressanta egenskaper, inte minst som deras förmåga att bete sig nästan som en textil. De förmodligen började använda stålull hemma, och andra människor tog för vana, vilket skapar en efterfrågan på kommersiellt producerade stålull.

Det gemensamma namnet för denna produkt är en hänvisning till det faktum att fibrer se ut tovigt ull som inte har kammade eller kardad. De många fina trådar skapar ett utmärkt slipmedel yta, den råhet av stål kan justeras med användning av olika stora fibrer, som säkerställer att produkten kan användas på allt från böter woodworking projekt för att kastruller och stekpannor. Många företag tillverkar individuella stålull kuddar tillsammans med stora rullar som kan skära till efter behov, till människor som går igenom en massa stålull.

klassificeringsnormer för stålull varierar, om du inte säker på vilken kvalitet att köpa, kanske du vill köpa ett stycke med en etikett som indikerar att den är lämplig för dina behov. Tänk på att stålull kan vara svårt på händerna, när du inte behöver handskar för att använda den kan du använda den försiktigt för att säkerställa att du inte sluta med små skärsår och repor.

Stålull är också en brandrisk, eftersom de fina trådar är mycket brandfarligt. Du kan använda detta till din fördel, vissa tycker om att ta stålull på camping resor, till exempel, eftersom det kommer ljus även när den är våt. Var försiktig när du använder stålull runt öppen eld, och den inte utsätts för elektrisk ström, eftersom det kan kasta gnistor eller fatta eld oväntat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.