Vad är Smart glas?

"Electric glas" kan låta som namnet på en 70-rockband, men det blir en 21: a århundradet verklighet. Det operativa begreppet är "smarta glas" och dess tillämpningar är lika varierande som användningen av glas i sig. Genom denna teknik kan glas vända från transparenta till täckande, kontrollera passagen av värme och ljus och omvandlar sig från två-väg till en-väg, alla på uppdrag av användaren.

I princip innebär smarta glas fungerar med hjälp av elektrisk spänning kan påverka anpassningen av mikroskopiska partiklar i glaset. När det gäller elektrokroma anordningar, dessa partiklar anpassa eller sprida byta mellan genomskinlighet och öppenhet så snart en första elektrisk impuls införs. Efter det tar omvandling av egen utan extra el som behövs. En annan elektrisk ansökan sedan kommer att vända processen.

Övergången tar allt från sekunder till flera minuter att äga rum, med början i kanten av glaset och flytta inåt. I sin "vilande" tillstånd utan ström, presenterar några smarta glas ett ogenomskinligt utseende. Andra typer är reflekterande.

Ansökningar om smarta glas omfattar bygg fönster, dörrar och takfönster, bil, båt och fönster flygplan, fönster apparaten, datorskärmar och cell skärmar telefon. Dess användning i hemmet och fönster kan alla men att eliminera behovet av persienner eller nyans, och det passar ihop med den "gröna rörelsen" genom att hjälpa till med inredning uppvärmning och nedkylning.

Vissa aspekter av tekniken känns bekvämt bekant. Vredet eller glidande kontrollinstrument som används i vissa elektriska "smarta fönster" är ungefär som att långa används för att sänka eller öka intensiteten i ett ljus. Under tiden arbetar en närstående "passiv" smart glasteknik på ungefär samma sätt som solglasögon som mörkare som svar på en lätt retning.

Som med många innovativa produkter, men smart glas är dyr på front-så mycket som 400 procent dyrare än vanliga glas. Detta har visat ett hinder för företag att höja höga strukturer med hundratals fönster. Det kan hävdas dock att den energisparande egenskaper smarta glas kan betala för att den särskilda under sin livstid. Forskning sker också till eftermontering standard fönster infoga smarta glas-teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.