Vad är Short-Storleksguide?

När livsmedelsproducenter ansikte kraftiga prisökningar på viktiga ingredienser som vete, socker eller ris, de har huvudsakligen två metoder för att förmedla dessa högre livsmedels-kostnader till återförsäljare och kunder. Ett sätt är att höja priset på befintliga produkter, som kanske inte är ett populärt val med konsumenter, och det andra sättet är att minska mängden produkt som säljs till det fastställda detaljhandelspriset. Denna praxis av krympande paket för att undvika att höja priserna kallas kort dimensionering .

Kort-dimensionering innebär att ändra paketet storleken på populära produkter såsom frukostflingor, glass, kaffe och tvättmedel i syfte att undvika en betydande höjning i detaljhandelspriserna. En traditionell halv-liters behållare med glass, till exempel, kan omformas för att hålla endast 1 1 /2 kannor faktiskt glass, även om måtten på kartongen inte kan ändras märkbart. Den enda yttre tecken på kort dimensionering en kartong glass kan vara en något smalare profil jämfört med en äldre kartong.

En av de första produkter som omfattas av kort dimensionering konserverades kaffe. En burk kaffe som köpts under 1970-talet skulle sannolikt ha vägt en hel 16 ounce pund. Genom 2000-talet, kan storleken på en genomsnittlig kaffe lätt kan så lite som 10 gram. Eftersom kaffe har stigit dramatiskt under de mellanliggande åren, är det lättare för kaffeproducenter att öva kort limning i stället för att ta ut ett orimligt pris för ett helt kilo kaffe.

Kort-storlekssortering fungerar inte för alla förbrukningsmaterial produkten på butikshyllorna, dock. Kockar som är beroende av standardmått för råvaror kan fortfarande hitta behållare av mjöl, socker, pasta och andra häftklammer i full storlek behållare. Övriga förbrukningsartiklar såsom konserverad mat och snacks, men kan tyckas vara i standardstorlek paket, men vikten har minskat med ett par uns. Livsmedelstillverkare inte är skyldigt att offentliggöra praxis kort dimensionering, det åligger konsumenten att jämföra vikter och storlekar för att se om en ett-pund påse chips faktiskt innehåller en hel halvt kilo produkt.

Ett sätt att avgöra om kort-dimensionering har förekommit i en bekant produkt är att titta på prisinformation från livsmedelsbutik. Enhetspriset bör återspegla den relativa mängd pengar en konsument skulle betala för liknande belopp. En ökning av priset per enhet utan en motsvarande ökning av förpackningsstorlek tyder på några korta limning har skett. Ett nationellt varumärke av chips kan vara samma pris som en butik varumärke, till exempel, men priset per enhet skulle avslöja om det nationella varumärket endast innehöll 12 gram chips jämfört med affären märkets 16 uns.

Kort-storlekssortering inte betraktas som en olaglig praxis, även utan fullständig information, men det kan vara problematiskt om produkten storlek blir märkbart mindre medan priset fortsätter att stiga. Att höja priset för en full-size behållare kan ses som mer ärlig, men det väcker också möjligheten till en ekonomisk panik om alla livsmedelsföretag stannade kort dimensionering helt och hållet. Vissa produkter, till exempel godis eller snacks, kan oftast säljas i mindre storlekar utan att orsaka mycket lidande bland konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.