Vad är Mud loggning?

Mud loggning är den term som används för att borra ett borrhål till en bit mark och sedan ta ett prov från att hålet för analys. Detta är oftast i form av ett komplett verk, eller flera bitar av marken, vilket är känt som en lera logg. Det är särskilt användbart i oljeindustrin och geotermisk borrning industrin som gyttja skogsavverkning analys kan hjälpa till att upptäcka förekomst av olja eller geotermiska områden.

leran avverkning inleds när ett företag som är intresserade av skörd naturresurser under grund beslutar om en plats att borra ett test väl. När ett bra, eller flera brunnar, borras, processen för utvinning äger rum. Mud skogsavverkning kan ofta ta några mycket dyrt och specialutrustning för att få ett lyckat prov. Det finns företag som specialiserat sig på att tillhandahålla utrustning specifikt för lera logga uppgifter.

I många fall är vätskan i leran loggen kan avslöja ett stort antal uppgifter, inklusive att kunna besvara frågan om en brunn i en viss plats skulle ge önskat resultat. Detta gäller både olja och geotermiska områden. När detta är fastställt, leran loggning processen är vanligtvis avslutats och flyttar borrning från ett Syftet med analys för att ett syfte att utnyttja. Denna process kan ta månader eller år att genomföra, eftersom vissa områden kan sökt igenom för att hitta den bästa möjliga platsen på sig att borra.

Mud skogsavverkning, trots att en borrning ansökan, kan faktiskt vara en mycket bra sak för miljön. Det orsakar minimala störningar i ekosystemet, till skillnad från vad traditionell borrning genom trial and error kan orsaka. Också, med sin nyare användning i geotermiska området är lera loggar nyckeln till att hjälpa att hitta förnybara bränslen, framför allt källor som kan användas för uppvärmning.

Efter lera logga upptäcker att det finns ett geotermiskt vatten område kan detta vatten sedan kan utnyttjas och förs upp till markytan. Väl där går det oftast direkt i en byggnad där det kan tillhandahålla radiational uppvärmning. Då är när värmen i vattnet används kan den lämnas tillbaka till sin ursprungliga plats som skall värmas och återanvändas, vilket ger ett betydande kostnadsbesparingar och minska behovet av att förbränna fossila bränslen och använda andra icke förnybara energikällor för rymden uppvärmning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.