Vad är Low-E Glass?

Low-E glas blev tillgängliga 1979 och har vunnit i popularitet sedan dess. Det är behandlat glas som bedriver synligt ljus samtidigt som du styr passagen av värme. Low-E står för låg emissivitet. Detta glas är ett energieffektivt sätt att styra värmen tillåts i och ut ur ett hem eller miljö. Olika typer av låg-E glas finns tillgängliga för att tillgodose behoven hos olika klimat.

Värme överförs genom glas mäts med U-faktorn. Detta är den kurs till vilken glas bedriver icke solvärme flödar genom den. Ju lägre U-faktor betyg, desto mer energieffektiva glaset. Low-E glas ger synligt ljus kan passera genom den men blockerar värmealstrande ultraviolett ljus, vilket kräver mindre konstgjord värme eller kyla för att hålla en plats på önskad temperatur.

Low-E glasbruk genom att reflektera värmen tillbaka till sin källa. Alla föremål och människor avger olika former av energi, vilket påverkar temperaturen i ett utrymme. Långvåg energi är värme, och kortvåg strålningens energi är synligt ljus från solen. Beläggningen används för att låga E glasbruk att överföra korta vågenergi, så ljus i, och samtidigt återspeglar långvågig energi för att hålla värmen på önskad plats.

Low-E-glas kommer i hög, måttlig och låg vinst paneler. Vid särskilt kallt klimat, värme bevaras och reflekteras tillbaka in i ett hus för att hålla den varm. Detta görs med hög sol vinna paneler. I särskilt varma klimat, låg sol få panelerna arbete att avvisa överskottsvärme genom att reflektera tillbaka utanför utrymmet. Måttlig sol vinna paneler finns också områden med temperaturvariationer.

Low-E glas är glaserade med en ultra-tunn metallbeläggning. Tillverkningsprocessen gäller detta med antingen en hård rock eller mjuk päls process. Mjukt överdrag låg-E glas är mer känslig och skadas lätt så det används i isolerade fönster där det kan vara i mellan två andra delar av glas. Hård belagda låg-E glaset är mer tåligt och kan användas i enstaka spröjsade fönster. Den kan också användas i eftermontering projekt.

Generellt låg-E fönster kostar mellan 10% och 15% mer än standard. De minskade energiförluster kan 30% till 50%. Low-E fönstren är en större investering i början, men kommer att betala för sig själva genom att minska uppvärmning och nedkylning kostnader.

Sikten var ett problem med några av de första låg-E glas tillgängliga. Original rutor sades ha en brunaktig färg. Teknik och tillverkningsindustrin har fortsatt att förbättra sitt \ kvalitet resulterade i ett spektralt selektiv låg-E-glas som ger bästa möjliga sikt och samtidigt filtrering värme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.