Vad är Killed Steel?

dödade stål är en form av stål som har bearbetats för att till fullo REDUCERA den när den bearbetas under gjutning fasen. Deoxidation av stål ger en jämnare konsistens i den färdiga produkten och samtidigt öka täthet och hållbarhet. Det finns ett antal ansökningar om dödade stål och vissa kvaliteter av stål måste dödas för att uppfylla material standarder. Materialprovning kan användas för att avgöra om stål har deoxiderad om det finns tvivel om integriteten för en stålproduktgrupp.

När stål upphettas för gjutning, interagerar den med luftens syre. Vanligtvis blir lite syre löst i smält stål, och reser med den i formen. Några av syre ut bubblorna som stål bosätter sig i formen, men man blir instängd, där det interagerar med kol i stål för att skapa kolmonoxid.

kolmonoxid i sin tur skapar små bubblor inuti den färdiga produkten. Dessa bubblor äventyra integriteten i stål, skapar svaga punkter som kan gå sönder eller fraktur, särskilt under press. Bubblorna också störa texturen av stål, och göra den mindre tät. I vissa fall kan detta inte ses som ett problem, men i andra kan det bli ett problem. Stål som används vid tillverkning av en bro, till exempel, måste tåla stress utan att utveckla sprickor.

När dödas stål görs, ett material som aluminium, kisel, mangan eller läggs till stål innan den hälls i formarna. Detta deoxidizes stål och tvingar syre ur stålet så att när man träffar formen är de flesta om inte alla av det syre som borta. Vissa människor säger att "döda" är en hänvisning till det faktum att stålet inte bubbla i formen när den hälls.

dödade stål har en mycket jämn spannmål och konsistens som en följd av avsaknaden av bubblor kolmonoxid. Det är också mycket tät, saknar de små hål som finns i stål som inte har dödats, vilket gör det tyngre än bitar av stål i samma storlek som inte har genomgått denna process. Dödad stål omfattas ibland av krympning på grund av densitet, vilket kan vara en oro i vissa gjutning tillämpningar. Denna stålprodukt styrka och hållbarhet ökas av deoxidation, även faktorer kan påverka egenskaperna hos ett färdigt stål produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.