Vad är Kastilien tvål?

Kastilien tvål är en tvål görs med fett av rent vegetabiliskt ursprung, snarare än animaliskt fett som talg. Denna typ av tvål har historiskt varit mycket uppskattad och ses som en hög kvalitet tvål som är skonsam mot huden och användbar för en rad andra applikationer. Många butiker säljer Kastilien tvål, och denna tvål är en specialitet i flera regioner i Europa där det görs med olika traditionella ingredienser. Det är också möjligt att köpa en Kastilien tvål bas för att blanda dina egna tvålar.

Detta tvål sägs vara döpt efter med Kastilien, en region i vad som nu kallas Spanien. Bevis tyder på att Kastilien tvål faktiskt sitt ursprung i norra Italien, och utåt sprids därifrån, även om denna tvål är så gamla att det är lite svårt att sätta fingret på de exakta detaljerna av dess historia. I Kastilien var tvål görs med olivolja, och en del personer skiljer mellan aktiverade Kastilien tvål, som gjorts med olivolja, och gemena Kastilien tvål, tillverkade med andra vegetabiliska oljor.

Även olivolja är den traditionella basolja kan Kastilien tvål göras med kokos, hampa, avokado, mandel, valnöt, och många andra vegetabiliska oljor. Sammansättningen av tvål varierar något, beroende på vilken basolja som används. I ren form är Kastilien tvål vitt, hårt och luktfritt. Många soapmakers också göra en vätska version av Kastilien tvål, som är luktfri och blek grädde till vita, ofta förtjockning i svalt väder.

När en bas bestående, kan Kastilien tvål vara smakrikt med olika blommor ingredienser blandas med havremjöl och andra grova material för att hjälpa till med peeling, eller behandlas på annat sätt för att skapa tvål för särskilda syften. Kastilien tvål används ofta som en handtvål i fina hotell, och tvål kan även användas som ett allmänt organ tvål, ett schampo eller en allmän renare. Kastilien tvål kan användas för att tvätta kläder, skura golv, bada husdjur, och i en mängd andra situationer när något behöver rengöras.

Denna typ av tvål är ofta mycket uppskattad eftersom den är gjorda med naturliga ingredienser, vänder sig till människor som vill vara miljömedvetna. Det är också mycket mild, lämpliga för personer med känslig hud tillsammans med ömtåliga ytor och tyger från mjuk sten till silke. Vissa tycker om att blanda sina egna Kastilien tvål, med tvål bas och eteriska oljor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.