Vad är Job kostnadsberäkning?

Job kostar är arbetet med att fastställa om arbetskraft och material kostnaden för varje jobb på ett systematiskt sätt, och sedan använda denna information för att skapa en offert för kunden. Job kostnadsberäkning eller kostnadskalkyler kan användas i praktiskt taget alla branscher för att säkerställa att prissättningen täcker de faktiska kostnaderna, ger overhead och en vinst. Syftet med alla företag är att tjäna pengar, och jobb kostar är det mest effektiva sättet att se till att sker.

Det finns tre element till jobbet kostar: avgöra kundernas behov, identifiera arbetsrelaterade kostnader och overhead. Den viktigaste i denna process är korrekt spårning av tid och kostnader i samband med något jobb. Det finns ett flertal bokföringsprogram paket tillgängliga för att hjälpa företagare spåra exakt alla kostnader i näringsverksamhet. För att ge en korrekt offert, är det mycket viktigt att specificera de exakta kraven skriftligen och erhålla samtycke från klienten. När detaljerna är klara, kan du börja att fastställa de faktiska kostnaderna för material.

För det första uppskattning krävs arbetskraft för att slutföra jobbet. Undvik att använda en schablon, och i stället beräkna den tid som krävs på de faktiska kostnader, baserat på den kompetens som krävs för olika aspekter av jobbet. Lägg till alla de kostnader för arbetskraft och material tillsammans och beräkna ett oförutsedda belopp, från fem till tio procent. Detta belopp täcker mindre ändringar, och ytterligare krav på tid.

Beräkna en standard overhead kostnad. Mängden overhead tas ut varierar kraftigt, men en bra tumregel är att ta det totala icke-jobb relaterade kostnader och dela det med antalet arbetsdagar i år. Multiplicera detta värde med det antal arbetsdagar för jobbet och lägga detta belopp till jobbet.

Vinstmarginal är centralt för alla framgångsrika företag. Dessa varierar från industrin och den lokala ekonomin. Om ditt företag har ett monopol på en viss tjänst, då vinstmarginalen kan bli högre. I en lokal ekonomi med konkurrerande företag, marginalerna är lägre, eftersom du måste konkurrera med andra företag för kunderna.

Slutligen hålla koll på dina utgifter under hela projektet. Förena jobb kostnaderna mot de faktiska kostnaderna vid mitten och slutet av projektet. Ta reda på om det fanns extra kostnader eller om projektet krävs mindre resurser än väntat. Denna typ av granskning ger värdefull information som omedelbart kan användas till nästa offert. Att göra justeringar av kostnadsmodeller är nödvändigt att säkerställa att priset är konkurrenskraftigt och korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.