Vad är Ironmongery?

Ironmongery är ett traditionellt och något föråldrade termen för järn varor som gjordes för att användas i hushåll, snarare än industrin. Det har därefter kommit att betyda mer och nu ingår inte bara järn, men andra metaller och plast. I Storbritannien, ordet "järnhandel" fortfarande har denna betydelse, även i USA, begreppet "järnhandel har ersatts av" hårdvara ". Dessutom är termen "järnhandlare" har utvecklats på vissa ställen som ett slanguttryck för en vapenhandlare.

Produktion och försäljning av smide har en mycket lång tradition som går tillbaka åtminstone ett par tusen år. Under medeltiden var ironworkers och liknande hantverkare kunna dra nytta av framstegen i smide som hade ägt rum under århundradena, och producerade högt värderade arbete. Dessa poster ingår vapen, utan även verktyg och andra inhemska redskap.

Begreppet "järnhandlare" vanligen användes bara för att visa en som sålde järn produkter, men i vissa områden angav en tillverkare som använde det inhemska systemet . I detta system med underleverantörer, tillverkare distribueras råjärn till smeder, eller de som gjort naglarna eller andra produkter järn. Dessa färdiga produkter sedan delades ut till återförsäljarna. Den huvudsakliga källan till järnhandel i England under denna tid var en stadens lokal smed. Detta mönster fortsatte genom början och mitten av 20th Century, där varje liten stad hade en smed och en järnhandlare's, eller järnaffär.

Så småningom stora butikskedjor ersätts till stor del lokalt ägda järnhandelsvaror butiker. Även mitt i denna nedgång, dock har det varit något av ett uppsving för intresset för gammaldags järnhandel, särskilt för att användas vid restaurering av gamla hus. Dessa hem återställs till sin ursprungliga karaktär med hjälp av föremål såsom järn dörr knoppar, PATTAR dörr, skåp hårdvara, och elektriska installationer, bland annat. Även gamla smedjan spik, tillverkade för hand med fyra sidor, har blivit populär som en del av dessa restaureringar, hjälpa till att låna ut ytterligare tecken till ett gammalt hem eller byggnad.

Användningen av gamla hederlig järnhandel är inte begränsad till restaureringar av gamla eller historiskt värdefulla byggnader. Ibland dem som bor i moderna hem använda dessa material som en del av en övergripande inredning. Denna nya trend är hjälpt något av de moderna tekniker för pulverlackering och galvanisering som syftar till att förhindra att dessa järn delar från rostande så att de annars.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.