Vad är Flat förpackning?

Flat förpackning är ett sätt att förbereda möbler så att den lätt kan transporteras i delar och monteras på plats. Det har blivit mycket populärt under senare år på grund av sin bekvämlighet för konsumenter och butiker, och dess billigare kostnader. Flat förpackning är mest känd av amerikanska konsumenter för dess användning i den populära IKEA varuhuskedja, som till stor del bygger på idén om platt packning billiga och stilfulla möbler. Flat packning är också ibland kallas färdig att montera (RTA) möbler eller knock-down möbler.

Tanken är relativt ny, och utvecklades av ett svenskt designer, som arbetade för den då mycket mindre bolag IKEA. Det går inte att passa en tabell han ville transport hem i sin bil, bröt han benen bort av det, så det skulle kunna passa in ryggen. När han kom hem, återmonterade han då det. När han berättade konceptet till sin arbetsgivare, de älskade det, och så småningom byggt sin affärsmodell runt begreppet.

Fördelarna med platt packning är många, och i ett antal olika sätt förändra möbler försäljning vid låga till medelhöga nivån på prissättningen. Traditionellt var det en ganska stor botten priser på möbler på grund av en rad överväganden. Möbler tar upp en mycket lagerutrymme, eftersom det är så stort, måste den monteras i en fabrik, som kräver ett stort utrymme och arbetstagare, och den måste transporteras och tar upp en stor lastbil, tåg eller fartyg rymden, som alla lägga till overhead.

Flat förpackning, å andra sidan, eliminerar eller reducerar en stor del av dessa kostnader. Eftersom platt packning blir annars stora möbler till kompakta kakor som kan staplas på varandra och lätt stuvas, tar upp bara en bråkdel av lagret, och lastutrymme av traditionella möbler. Och eftersom kunderna montera ihop möblerna själva, montering och det åtföljande arbetskraft är obehövliga. Kombinationen av alla dessa minskningar tillåter att kostnader ska vara avsevärt lägre än traditionellt tillverkade möbler, och dessa besparingar är till stor del förs vidare till konsumenterna.

Vanligtvis butiker som säljer platta paket möbler har en stor display områden där potentiella köpare kan se vad det färdiga möbler kommer att se ut. Massive butiker som IKEA inrätta provet rum fyllt med platta paket möbler och tillbehör, vilket ger kunderna en allmän känsla av den typ av design estetik de kan bygga med möbler. När kunden hittar något de vill, notera de den produktnummer, och gå vidare till lagret i butiken, där den platta paket version av möblerna finns och sätta på en dolly eller stora vagn. Därifrån kan möblerna passar in i en bil eller lastbil, och kom hem, utan att det behövs en särskild skåpbil.

När en kund köper en platt-packade möbler som, vad de köper är alla nödvändiga delar för att montera den. Detta omfattar normalt all trä bitar i lägenheten form, och olika fästen som dymlingar eller skruvar, samt stöttor. Instruktioner finns också med, och de flesta platta paket innehåller även grundläggande verktyg för montering. I ett par timmars arbete är möblerna monteras och är klar för användning, precis som om den hade meddelats från butiken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.