Vad är Faux Wood?

Faux trä, även kallad konstruerad eller tillverkad av trä, är en kombination av produkter, lim och faner tänkt att likna trä. Ofta billigare än äkta trä, kan många faux trä sorter innehåller skadliga kemikalier som formaldehyd. Eftersom tekniken förbättras, är faux trä blir ett snyggare alternativ till äkta trä, och de processer för att skapa det börjar bli mer miljövänliga och avancerade.

Spånskiva är en typ av bearbetade trä som ofta används vid inredning. Byggda av trä partiklar är spånskiva mestadels sågspån och flis, hopbundna med harts. Det packade ämnet är sedan täckt med fanér som gör det ser ut som äkta trä, men även med vattentät beläggning inte stå upp bra mot fukt. Det är inte tillrådligt att använda spånskiva inredning utomhus om du bor i en fuktig eller regnig klimat. Om att bryta isär spånskiva av någon anledning är det lämpligt att bära en mask. Vissa människor uppvisar en känslighet för kemikalier och damm som uppstår från produkten, och kan få andningsproblem.

En annan typ av faux trä är hårdpapp som ofta används för konstruktion och golv. Något liknande spånskiva, är hårdpapp anses starkare och mer hållbar. Trä-look laminat kan enkelt målas eller limmas på hårdpapp, och fungerar också bra som ett golv bas för kakel eller vinyl golvbeläggningar.

laminerade faner virke är starkare och rakare än vanliga hårt trä. Produkten är skapad av kraftigt komprimera många lager av tunna trälister. Veden är hopbundna med starka, harts lim och sedan belagda för att likna äkta trä. Laminerade faner timmer är användbar i konstruktionen eftersom det är mindre känsliga för väder eller atmosfär förändringar och kommer inte att böja eller varp så snabbt som traditionella timmer.

Stort lager-butiker, som till exempel Ikea, säljer många faux trämöbler. Dessa bitar, och samtidigt vara billigare än äkta trä bitar, ger också köparen ökad flexibilitet. Många stolar, bord och andra möbler säljs som kala trä, vilket gör att pälsen eller färga faux trä till en färg du önskar. Detta kan vara en stor hjälp om du försöker att matcha trä färgen på en möbel som du redan har.

Använda faux trä kan vara en fantastisk möjlighet att spara pengar på inredning och konstruktion. Det möjliggör flexibilitet i färg val, och låter dig göra en matchande uppsättning av olika möbler. Som tillverkningsprocesser vidareutvecklar, kan skapandet av faux skogen blir inte bara mer kostnadseffektivt, men också mer miljövänligt. För nu, de som har allvarliga formaldehyd känsliga eller oro över de kemikalier som används i tillverkningsprocessen kanske vill undvika faux träprodukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.