Vad är Etanol Gas?

Etanol gas är en typ av bränsle som består av en blandning av bensin och etanol som framställs av växtmaterial. I USA är den vanligaste material som används majs. Vissa länder, särskilt de i varmare platser, använder socker i stället. Nyckeln är att använda en jordbruksprodukt med en hög halt av stärkelse så att fler av produkten kan omvandlas till etanol gas. Fossila bränslen som blandas med etanol ger ett antal fördelar.

De vanligaste omtalade fördelar för etanol gas är de miljömässiga fördelarna. Det är sant att etanol inte kommer att minska, eller göra väldigt lite för att minska, eftersom den mängd koldioxid som frigörs vid förbränning av bränslet, det har andra miljöfördelar. Den smog som plågat många städer i det förflutna praktiskt taget har undanröjts på grund av renare förbränning av bränsle tillägg såsom etanol gas, som har lägre halter av kväveoxid jämfört med traditionella fossila bränslen.

En annan fördel med etanol gas är att det minskar behovet av utländsk olja att många länder, inklusive USA, måste bero på. Genom att ersätta en del av bensin som används varje dag med etanol, är den totala mängden som krävs olja minskas. Etanolbränslet själv förmodligen inte kan göra ett land energi oberoende, men det kan ge viss lättnad för volatilitet utländska marknader. Medan många länder inte har oljefält som att dra, de flesta kan höja åtminstone en av de grödor som kan användas för etanol biobränsle.

I de flesta fall är etanol gas blandas i en takt av 10% etanol och 90% fossila bränslen. Detta är en standard som nästan alla bensinmotorer kan hantera. I vissa äldre fordon och trädgårdsskötsel utrustning, särskilt sådana fordon och utrustning med förgasare, är etanol rekommenderas inte alls.

Vissa fordon, kallad flex fuel bilar kan hantera så mycket som en 85% etanol till bensin blandning. Även om flex bränsleteknik ses som en del av framtiden, det finns mycket få underblåsa stationer som erbjuder etanol gas vid en så hög blandning. Detta beror på att etanol är mycket frätande och tankarna som krävs för att hålla blandningen är annorlunda än vanlig bensin tankar. De flesta stationer kan inte motivera bekostnad av att sätta dem i bara för att det inte finns tillräckligt flex bränsle fordon på vägarna.

Framtiden för etanol gas får inte vara att använda majs eller socker, men i cellulosa etanol. Det är etanol som framställts av produkter som normalt inte konsumeras som livsmedel, som är en kritik när de använder både socker och majs. Switchgrass, som inte måste återplanteras efter skörden, är ett av målen för den senaste forskningen. Vissa prototyp switchgrass etanol anläggningar har byggts, men dessa är huvudsakligen till forskning på denna punkt och inte kommersiell utveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.