Vad är Dip Coating?

Doppa beläggning är en produktion strategi som inbegriper tillämpning av någon typ av skyddande beläggning på den färdiga produkten. Den huvudsakliga funktionen för dopp beläggning är att öka livslängden hos produkten, även om dopp beläggning kan också användas för dekorativa syften också. Produkter som rutinmässigt utsätts för dopp beläggning finns både i hemmet och på arbetsplatsen.

Den vanligaste formen av dopp beläggning innebär täcker metall med plast. Ett bra exempel på denna typ av dopp päls ansökan är den enkla tråd hängare. För att skydda kläder från den möjliga utvecklingen av rost på ren metall i galge, är de byglar överdragna med ett tunt lager av plast. Plasten skyddar metallen från exponering till frisk luft och begränsar möjligheten att rost. Samtidigt hindrar skyddsskiktet direkt kontakt mellan väven i kläder och metall, och därmed minimerar risken för någon typ av färg utveckla på materialet.

I praktiken är processen att doppa beläggning inte svårt. Faktum är att doppa beläggning delas upp i en enkel tre stegs process. För det första är syftet rengöras grundligt och nedsänkt i en behållare eller behållare som innehåller varm plast. Nedsänkning av föremål, finns det en bättre chans att nå en jämn beläggning längs hela produktens yta.

När objektet är under vatten, i nästa fas av dopp beläggning innebär att bestämma hur lång tid att lämna objektet i den varma plasten. Detta kallas uppehållstiden. Beroende på konstruktion av objektet och vilken typ av smält plast som används för beläggning, kan uppehållstiden variera allt från några sekunder till flera minuter.

Den sista fasen av dopp beläggning kallas tillbakadragandet cykeln. Detta innebär att metodiskt bort objektet från den varma plasten. Man ser till att ta bort objektet som en konstant rörelse. Detta bidrar till att minimera risken för utveckling av judders längs ytan av objektet. Den faktiska hastigheten hjälper till att bestämma hur tjock den sista lagret dopp päls egentligen är. Generellt snabbare tillbakadragande från plasten kommer att resultera i en tjockare beläggning längs ytan av objektet.

Doppa beläggning läggs ofta som ett skydd rock till elektriska ledningar och andra objekt som behöver isoleras av säkerhetsskäl. Vid andra tillfällen kan doppa beläggningen används för att lägga till färg till färdig produkt, vilket gör den mer tilltalande. I båda fallen, sträcker närvaro av beläggningen normalt liv på objektet så att konsumenterna kan njuta mer av en avkastning för sina investeringar i produkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.